Ексклюзиви
субота, 14 липня 2007 10:54

Березовський: ордер на мій арешт є частиною політизованої кампанії Кремля

Підприємець Борис Березовський, 61 рік, заявив, що виданий бразильським судом ордер на його арешт по звинуваченню у відмиванні грошей є частиною "політизованої кампанії Кремля", направленої проти нього.

За словами Алекса Гольдфарба, що виступив як представник Березовського, "Росія використовує всі можливі способи, включаючи чинення тиску на інші країни, щоб забезпечити видачу Березовського" і віддати його під суд за підозрою в підготовці державного перевороту.

В четвер федеральний суд Сан-Паулу задовольнив запит генеральної прокуратури, що вимагає арешту керівників інвестиційної групи Media Sports Investment - спонсора бразильського футбольного клубу "Корінтіанс". Окрім Бориса Березовського, компанією володіють також Кіа Джурабчіан і фінансовий директор Ноян Стегну.

У всіх банках Бразилії заморожені рахунки MSI, а запит на арешт Березовського, Джурабчиана і Стегну переданий в Інтерпол.

Інтерес прокуратури до Media Sports Investment виник після того, як частина керівництва "Корінтіанс" поставила під сумнів походження грошей, що направляються на фінансування клубу.

Російський підприємець, що постійно проживає в Лондоні, відкинув звинувачення у відмиванні грошей, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Березовський: ордер на мій арешт є частиною політизованої кампанії Кремля ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути