вівторок, 21 квітня 2015 18:46

"Біла гарячка", український "триколор" та шоколадні груди: дещо з нефутбольного життя Брюгге
36

В день матчу з "Дніпром" у Брюгге встановилася тепла, приємна погода – плюс 15 градусів, сонячно, легкий вітерець. За таких умов футболістам "Дніпра" було комфортно гуляти містом, налаштовуючи себе на вечірню гру. Дехто охоче фотографувався з уболівальниками.

Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 

Фани "Брюгге" теж активно розминали ноги. Охоче позували на фотокамери українським журналістам.

Автор: Євген САВЧУК
 

Подивитися в 120-тисячному місті є на що. Насамперед, це архітектура середніх віків. Найстаріші будинки розташовані переважно в історичному центрі міста. Втім, деколи їх можна зустріти на околицях.

Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 

Окремо стоять католицькі храми та вежі міста. Можна нескінченно насолоджуватися як зовнішнім виглядом, так і внутрішнім наповненням.

Автор: Євген САВЧУК
 
 
 

Але архітектурним та історичним символом Брюгге є дозорна башта Белфорт. У давнину здійснювала функцію спостережного пункту, з башти оголошувалися всі закони, які стосувалися життя громадян. Щоб піднятися на неї, треба подолати 366 сходинок. Обійдеться таке задоволення у 8 євро.

Автор: Євген САВЧУК
 

Прогулятися містом можна не лише пішки, але й по воді: Брюгге має чимало каналів, півгодинний вояж катером коштує 8 євро, для дітей – 4 євро. Для тих, кому не до душі вода, є альтернатива – кінна подорож. Щоправда, викласти за це треба набагато більше – 44 євро.

Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 

Їжа в Брюгге – задоволення не з дешевих. Якщо немає зайвих 15-20 євро, бутерброди краще носити з собою. Деякі кафе нагадують, що в них є меню російською. Оголошення бувають навіть такі, майже українські.

Автор: Євген САВЧУК
 

Кулінарний символ міста, як і всієї Бельгії – шоколадні вибори. Зустріти їх можна в найрізноманітніших формах. Таке собі нагадування, що треба щось відремонтувати.

Автор: Євген САВЧУК
 

Або згадати, що на дворі – весна, час кохання.

Автор: Євген САВЧУК
 
 
Автор: Євген САВЧУК
 

А ще в Брюгге чимало сортів пива, є навіть спеціалізований магазин-музей. Історію найстародавнішого напою можна вивчити, переглядаючи експозицію пляшок. В середньому вартість однієї пляшки складає 1-2 євро, набір із чотирьох або шести – близько 5 євро.

 

Є пиво з такою цікавою назвою - "Delirium tremens" В перекладі з латинської – "Біла гарячка". На етикетці – чорти, рожеві слоненята. Такий собі натяк на те, до чого призводить зловживання алкоголем.

  Євген САВЧУК
Євген САВЧУК

Нагадаємо, матч "Брюгге" - "Дніпро" завершился нульовою нічиєю. Гра-відповідь відбудеться 23 квітня у Києві на "Олімпійському". Початок — о 22:05.

Зараз ви читаєте новину «"Біла гарячка", український "триколор" та шоколадні груди: дещо з нефутбольного життя Брюгге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути