пʼятниця, 20 травня 2011 11:42

Баскетбол. Суперліга. "Донецьк" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Будівельником"

Баскетбол. Суперліга. "Донецьк" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Будівельником"

У другому матчі фінальної серії "Донецьк" взяв у "Будівельника" переконливий реванш за поразку у попередній грі. Команда Саші Обрадовича переграла суперника з рахунком 72-53 (16-19, 23-9, 13-20, 20-5), зрівнявши рахунок у серії - 1-1, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Враховуючи результат першого матчу, "Донецьку" важливо було впевнено почати гру, проте підопічні Обрадовіча свої перші три атаки завершили втратою, а також промахами з-під кільця і ??з-за дуги. А ось "Будівельник", який щільно грав у захисті і використовував найменшу помилку господарів, спробував вже в першій чверті розвинути успіх. І в другій половині періоду гостям це майже вдалося - за дві хвилини до перерви Денис Лукашов, обігравши на швидкості Джастіна Грея, довів перевагу своєї команди до семи пунктів - 12-19. Втім, перехоплення Бранко Цвєтковича, два промахи з лінії штрафних Михайла Анісімова та активність Івана Шкурупія дозволили "тиграм" скоротити відставання - 16-19.

У другій чверті баскетболісти донецького клубу зуміли перехопити ініціативу, дозволивши супернику протягом п'яти хвилин відзначитися лише двома очками. Ривок 15-0 дав можливість "тиграм" не тільки наздогнати гостей, але і вийти вперед - 31-21 після влучного триочкового кидка Дмитра Глєбова на "екваторі" періоду. Невгамовний Біллі Кос мало не зруйнував плани "Донецька", відзначившись п'ятьма очками поспіль, але у складі господарів знайшовся свій герой. В'ячеслав Кравцов, хоч і забив тільки два з чотирьох штрафних, але добре попрацював під кільцем, змусивши Енді Беттса, який отримав третій фол, піти на лаву. А завершилася десятихвилинка красивою комбінацією "тигрів", і Хуан Едвардс встановив остаточний рахунок першої половини - 39-28.

Протягом третьої десятихвилинки "будівельники" зуміли скоротити відставання до чотирьох пунктів, зберігши інтригу. Хоча початок періоду складався на користь господарів, які після кидка Едвардса навіть вели +13, але Біллі Кос, Зак Морлі і Денис Лукашов, який у другій половині чверті заробив шість очок поспіль, дозволили "Будівельнику" наздогнати суперника - 52-48. Заключну чверть господарі провели впевнено, більше того її перша половина стала бенефісом донецького захисту, який не дозволив "будівельникам" добути жодного очка. Разом з тим підопічні Обрадовича, заробляючи окуляри переважно зі штрафних, повели 65-48. Кінцівка матчу також була за "Донецьком", який взяв у "Будівельника" впевнений реванш за поразку в першому матчі - 72-53.

Зараз ви читаєте новину «Баскетбол. Суперліга. "Донецьк" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Будівельником"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути