пʼятниця, 23 квітня 2021 02:44

Барселона відмовилася виходити з Суперліги

Барселона відмовилася виходити з Суперліги
Барселона залишається в Суперлізі. Фото: FC Barselona

Іспанська "Барселона" заявила, що і надалі буде підтримувати ідею створення європейської Суперліги.

Керівництво клубу вважає, що створення Суперліги було відмінним рішенням, але треба було краще підготувати концепцію і розробити більш ефективний план, каталонці оголосили в своєму Twitter.

"У зв'язку з соціально-економічною ситуацією, що склалася в футболі і світі в цілому, необхідно було провести реформи для фінансової стабільності клубів, життєздатності світу футболу і поліпшити рівень видовища, пропонованого уболівальникам. У цьому контексті рада директорів клубу прийняла рішення увійти до складу засновників Суперліги ".

"Ми думали, що залишитися в стороні цього перспективного стартапа було б помилкою. Не відмовляючись від ідеї в цілому, ми вважаємо, що необхідно провести більш ретельний аналіз, щоб вирішити це питання на благо всього світу футболу".

"Ми вважаємо за необхідне зазначити, що не вважаємо свої дії неправомірними або такими, що порушують встановлені правила і закони. Тому тиск і залякування з боку деяких організацій на адресу засновників Суперліги вважаємо неприйнятним", - сказано в зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА запровадить санкції проти клубів, які створили Суперлігу

19 квітня 12 топ-клубів Європи оголосили про створення Суперліги Європи. Було заявлено, що турнір почнеться в серпні і в ньому зіграють 20 клубів. До ранку 21 квітня всі англійські клуби оголосили про те, що виходять з Суперліги, а організатори заявили, що проєкт поставлений на паузу.

Зараз ви читаєте новину «Барселона відмовилася виходити з Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути