субота, 09 жовтня 2021 13:09

"Барселона" з'їде з "Камп Ноу"

"Барселона" з'їде з "Камп Ноу"
Стадіон "Барселони давно не реконструювали. Фото: "Reuters

"Барселона" на один сезон переїде зі стадіону "Камп Ноу". Це пов'язано з майбутньою реконструкцією домашньої арени каталонців.

Як зазначає президент "Барселони" Жоан Лапорта, про що він сказав в інтерв'ю радіостанції RAC1, даний проект є життєвоважливі для клубу. Він торкнеться не тільки сам "Камп Ноу", але і прилеглий критий стадіон "Палау". Вартість реконструкції повинна скласти 1,5 мільярда євро, які будуть узяті в кредит, а потім погашені майбутніми доходами від нового комплексу.

Якщо фінансування буде забезпечено, будівельні роботи, як очікується, займуть три-чотири роки, і клубу необхідно буде залишити "Камп Ноу" на один з цих сезонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петраковщина: що потрібно знати про кризу "Барселони"



"Барселона" грає на стадіоні з 1957 року. В якості можливого тимчасового перебування Лапорта називає стадіон імені Йохана Кройффа. Зараз він вміщує 6 тисяч глядачів, але в клубі вважають, що його місткість реально збільшити до 40-50 тисяч. Ще один тимчасовий варіант стадіону - Estadi Olímpic Lluís Companys, який брав Олімпійські ігри 1992 року в Барселоні.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" з'їде з "Камп Ноу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути