середа, 30 жовтня 2013 13:31

Автобіографію Фергюсона за тиждень продали на 1,4 млн фунтів

Автобіографію Фергюсона за тиждень продали на 1,4  млн фунтів
Фергюсон керував "МЮ" 27 років. Фото: afp.com

Автобіографія футбольного тренера сера Алекса Фергюсона побила рекорд продажів у Великобританії для книг у жанрі нон-фікшн. За перший тиждень було продано 115547 примірників автобіографії - тим самим книга Фергюсона перевершила досягнення книги Делії Сміт "Як готувати. Третя частина".

Всього за перший тиждень британці витратили на автобіографію Фергюсона 1,4 мільйона фунтів. При цьому загальна сума продажів книг за тиждень склала 30,7 млн фунтів.

Книга Сміт була випущена в 1999 році. За перший тиждень було продано 112 тисяч примірників. На третьому місці в рейтингу знаходяться мемуари колишнього прем'єр -міністра Великобританії Тоні Блера (92 тисяч копій), на четвертій позиції - автобіографія футболіста Девіда Бекхема (86 тисяч примірників).

Книга 71-річного Фергюсона "Моя автобіографія" була представлена ??22 жовтня. Найбільшу увагу публіки привернули ті частини автобіографії, в яких тренер розповів про свої взаємини з футболістами - зокрема, з Бекхемом, Роєм Кином і Кріштіану Роналду. Фергюсон, зокрема, пояснив, чому ці футболісти в період його роботи залишили "Манчестер Юнайтед".

Фергюсон очолював "МЮ" з 1986 по 2013 роки. З цією командою він 13 разів виграв чемпіонат Англії п'ять разів - Кубок країни і двічі - Лігу чемпіонів. Шотландець вважається одним з найуспішніших тренерів в історії футболу.

Зараз ви читаєте новину «Автобіографію Фергюсона за тиждень продали на 1,4 млн фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути