Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2013 10:26

Австралійський Тайсон: Володимиру Кличку знайшли нового суперника

Австралійський Тайсон: Володимиру Кличку знайшли нового суперника
Кличка зобов'язали провести бій з Алексом Леапаї ФОТО: ria.ru

Всесвітня боксерська організація (WBO) призначила бій українського боксера-важковаговика Володимира Кличка з австралійцем Алексом Леапаї, якому надано статус обов'язкового претендента на титул чемпіона світу, що належить українцеві. Про це повідомляє офіційний сайт WBO.

На переговори про організацію поєдинку сторонам дали 30 днів. Якщо Леапаї і Кличко не домовляться, право проведення бою буде виставлено на торги. Раніше повідомлялося, що Леапаї хотів би, щоб його поєдинок з українцем пройшов в Азії - наприклад, в Китаї, де австралієць вже двічі проводив бої і здобув популярність (там Леапаї називають "австралійським Майком Тайсоном").

34-річний Леапаї 23 листопада переміг росіянина Дениса Бойцова, який займав перше місце в рейтингу WBO у важкій ваговій категорії. У цьому поєдинку Леапаї здобув перемогу за очками одноголосним рішенням суддів.

Всього австралієць провів на професійному рингу 37 поєдинків. У них він здобув 30 перемог (24-нокаутом), чотири рази програв, а ще три бої звів внічию.

37-річний Кличко, який окрім титулу WBO володіє званнями чемпіона світу за версіями WBA (Всесвітня боксерська асоціація) і IBF (Міжнародна федерація боксу), у своєму останньому бою у жовтні 2013 переміг росіянина Олександра Повєткіна. Всього в 64 поєдинках він здобув 61 перемогу (51 - нокаутом) і три рази програв.

Зараз ви читаєте новину «Австралійський Тайсон: Володимиру Кличку знайшли нового суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути