Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2009 14:05

Аргентинці хочуть замінити Марадону наставником "Барселони"

Аргентинці хочуть замінити Марадону наставником "Барселони"

Група президентів аргентинських клубів запропонувала звільнити головного тренера збірної Аргентини з футболу Дієго Марадону і призначити на цей пост наставника іспанської "Барселони" Хосепа Гвардіолу, пише іспанська газета Marca.

Якщо ця ініціатива виявиться успішною, Гвардіола стане першим іноземним тренером в історії збірної Аргентини.

На думку президентів клубів, жоден аргентинський наставник не може успішно працювати з сильним гравцем збірної - Ліонелем Мессі. В той же час, під керівництвом Гвардіоли Мессі став одним з найкращих футболістів Європи і в складі "Барселони" виграв Лігу чемпіонів.

Голови яких клубів входять в об"єднання, що отримало назву "Проект Гвардіола - 2010", не уточнюється.

За даними видання, Асоціація футболу Аргентини (AFA) розглядає варіант запрошення Гвардіоли після закінчення чемпіонату світу 2010 року. Про те, як сам Гвардіола ставиться до ідеї очолити збірну Аргентини, не повідомляється.

Марадона став головним тренером національної команди в листопаді 2008 року після відставки Альфіо Басиле. Під керівництвом Марадони аргентинці провели шість матчів відбірного турніру ЧС-2010, в яких здобули дві перемоги і зазнали чотирьох поразок, зокрема розгром від Болівії (1:6).

За два тури до кінця відбіркового турніру збірна Аргентини займає п"яте місце в південноамериканській кваліфікаційній зоні. Безпосередньо на ЧС-2010 потраплять чотири найкращі збірні Південної Америки. Команді, що зайняла п"яте місце, гратиме стикові матчі.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Аргентинці хочуть замінити Марадону наставником "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути