субота, 18 вересня 2010 13:27

Аргентина випередила Бразилію в "змаганнях" з експорту талантів

Аргентина випередила Бразилію в "змаганнях" з експорту талантів

Вперше за останні 10 років Аргентина повернула собі офіційний статус найбільшого експортера талантів на світовому футбольному ринку. Про це йдеться у звіті організації Euroamericas, що спеціалізується в сфері спортивного маркетингу.

В останні кілька років за кількістю професійних футболістів, проданих в європейські і арабські клуби, Аргентина обійшла свого сусіда і футбольного гіганта Бразилію. У минулому році в закордонні клуби було продано 1716 аргентинців, у той час як Бразилія може похвалитися лише 1443 футболістами. Через п"ять років після ослаблення обмежень на імпорт закордонних гравців в європейські ліги аргентинський ринок футбольного експорту виріс майже на 800 відсотків: лише за минулий рік загальна вартість трансферів гравців з цієї країни склала 117 млн доларів.

Як повідомляє BBC, багато аргентинські клуби залежать від торгівлі молоддю, а зароблені кошти спрямовують на оплату рахунків. Зараз футболісти з Аргентини дуже високо котируються на трансферному ринку. Вартість Ліонеля Мессі, кращого футболіста світу за підсумками минулого сезону, оцінюється в 100 млн євро.

За матеріалами gzt.ru

Зараз ви читаєте новину «Аргентина випередила Бразилію в "змаганнях" з експорту талантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути