Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2009 14:57

Англійська прем"єр-ліга назвала найкращих гравця і тренера жовтня

Англійська прем"єр-ліга назвала найкращих гравця і тренера жовтня

Нападаючий лондонського "Арсенала" Робін Ван Персі і наставник "Фулхема" Рой Ходжсон були визнані найкращим гравцем і тренером, відповідно, за підсумками жовтня.

У жовтні 26-річний нападаючий збірної Голландії відзначився п"ятьма забитими м"ячами і ще двома гольовими передачами. Крім того, протягом цього місяця "каноніри" не зазнали жодної поразки.

Рахунок своїм голами Ван Персі відкрив в домашньому поєдинку з "Блекберном" (6:2), потім від його ноги постраждав "Бірмінгем" (3:1), "Вест Хем" (2:2), і нарешті в дербі північного Лондона з "Тоттенхемом" Робін оформив дубль.

Таким чином, нападаючий "Арсенала" довів рахунок своїм голам в нинішньому сезоні Прем"єр-ліги до 7. Ван Персі завойовує звання Гравця Місяця вже вдруге в своїй кар"єрі. Попередній раз він досяг подібного успіху аж в листопаді 2005-го року.

Тренером Місяця був визнаний Рой Ходжсон, чия команда в жовтні жодного разу не програла в рамках Прем"єр-ліги, не дивлячись на дуже непростий графік. Жовтень почався для "дачників" з нічиєї проти "Вест Хема" (2:2), потім була впевнена перемога над "Халлом" (2:0), а після вольова нічия з "Манчестер Сіті" (2:2). Завершився ж місяць чудовою перемогою над "Ліверпулем" (3:1).

Подібний успіх дозволив "Фулхему" піднятися від зони вильоту і міцно зайняти місце в середині турнірної таблиці. Ходжсон вже втретє визнається найкращим тренером за підсумками місяця. Нинішньої нагороди йому довелося чекати майже 12 років. Попередні призи датуються груднем і серпнем 1997-го року.

Додамо, що володарів призів Гравця Місяця і Тренера Місяця визначає керівництво Прем"єр-ліги, представники преси і вболівальники.

За матеріалами Террикон, Рremiership

Зараз ви читаєте новину «Англійська прем"єр-ліга назвала найкращих гравця і тренера жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути