середа, 07 грудня 2022 18:26

Андріюк про причину кримінальних справ УАФ: таким тиском хочуть змусити Павелка поступитися кріслом Шевченку

Андріюк про причину кримінальних справ УАФ: таким тиском хочуть змусити Павелка поступитися кріслом Шевченку
Андрія Шевченка можуть призначити на посаду президента УАФ. Фото: скріншот з відео

Кримінальне переслідування президента УАФ Андрія Павелка припиниться одразу, як він погодиться піти зі своєї посади. Це крісло формально хочуть віддати Андрію Шевченку, щоб за його спиною українським футболом керували зовсім інші люди. Таку причину кримінальної та інформаційної атаки проти Павелка озвучив журналіст Костянтин Андріюк в інтерв'ю Tribuna.

"Мій прогноз такий – як тільки Павелко складе повноваження, всі кримінальні справи проти нього відразу затихнуть. Його ніхто садити не буде. Головна ідея – збити його з посади", - сказав Андріюк.

Брати Суркіси, за його словами, не є замовниками цього кримінального тиску, хоч вони і відкривали проти Павелка справи раніше.

"Скажу чесно, якщо у 2018 році, коли ці справи завели, була війна Андрія Павелка і Григорія Суркіса, то зараз це 100% не Суркіси. Це не відбілювання братів, просто їм не вдалось збити Павелка — ні через слідчу комісію Верховної Ради, ні через інформаційну війну, ні через відкриті справи. Не змогли, які б ресурси не використовували — значить, у Павелка були сильніші зв'язки та козирі. Тому в мене є підозра, що все це на найвищому рівні, на рівні Офісу президента", - пояснив Андріюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давайте почекаємо" – Шевченко про свою кар'єру тренера

На посаду президента УАФ, за його прогнозом, може прийти Андрій Шевченко, який насправді буде лише ширмою, а керуватимуть футболом зовсім інші люди.

"Є підозра, що прийде якась потрібна людина. Навіть якщо це буде Шевченко, то не він керуватиме УАФ. Є версія, що Шевченко буде дуже гарний для іміджу Зеленського, адже Шевченка впізнають скрізь у світі. Легенда. Навіть якщо він резидент Британії, його все одно поставлять. Я не здивуюсь", - сказав Андріюк.

Кримінальні провадження, які зараз реанімували і почали в них вручати представникам УАФ підозри, були відкриті у 2018 році. Згідно із заявами адвокатів УАФ, ці справи не містять доказів вини керівництва Асоціації.

Кандидатуру Андрія Шевченко паралельно вже висунули на вибори в УАФ. І зробив це колишній регіонал, губернатор Запорізької області часів Януковича - Віктор Межейко.

Зауважимо, що легітимно провести вибори в УАФ до кінця року неможливо через особливості Статуту організації. Але, за інформацією ЗМІ, обирати Шевченка нібито все одно планують 20 грудня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Андріюк про причину кримінальних справ УАФ: таким тиском хочуть змусити Павелка поступитися кріслом Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути