середа, 29 жовтня 2008 20:47

Ананд захистив титул чемпіона світу

Індійський гросмейстер Вішванатан Ананд зберіг звання чемпіона світу з шахів. У 11-ій партії матчу з росіянином Володимиром Крамником Ананд зумів білими фігурами досягти нічиєї і отримати підсумкову перемогу з рахунком 6,5:4,5. Таким чином, Крамнику не вдалося повернути собі титул чемпіона світу, яким він володів з 2000 по 2007 роки.

Крамник поступився Ананду в третій, п"ятій і шостій партіях матчу. При цьому в третій і п"ятій партіях Крамник грав білими.

Після дев"яти партій рахунок став 6:3 на користь індійського гросмейстера Після цього Ананду було досить не програти хоч би одну з трьох партій, що залишилися.

У десятій партії, яка відбулася в понеділок, 27 жовтня, Крамнику вдалося взяти перемогу білими фігурами. В тому випадку, якщо б росіянин виграв дві партії, які залишилися, доля матчу вирішувалася б на тай-брейку (чотири партії в швидкі шахи). Проте перемогти в 11-ій партії Крамнику не вдалося. Після 24 ходів суперники погодилися на нічию.

У 2009 році Ананд захищатиме свій титул в поєдинку з переможцем матчу болгарина Веселіна Топалова і американця Гати Камського. Цей матч повинен відбутися в кінці 2008 року, проте його дати до цих пір не узгоджені.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ананд захистив титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути