Ексклюзиви
субота, 09 грудня 2017 21:05

"Якщо не травмується, то виграє" – Ломаченко з Рігондо зустрінуться в унікальному поєдинку

"Якщо не травмується, то виграє" – Ломаченко з Рігондо зустрінуться в унікальному поєдинку
Бій Ломаченка-Рігондо розпочнеться 10 грудня близько 6.00 за Києвом. Фото: boxingblog.ru

В неділю вранці, близько 6.00 за київським часом у Нью-Йорку, США, на малій арені "Madison Square Garden" відбудеться давно очікуваний мегафайт між Василем Ломаченком та Гільєрмо Рігондо. На кону – титул WBO у вазі до 59 кг, яким володіє українець. Кубинський чемпіон світу за тією ж версією у вазі до 55,3 кг перестрибне через категорію для зустрічі з Ломаченком. Текстовий онлайн проведе Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко виграв зважування в Рігондо

Вивіска бою

Матч унікальний тим, що в ньому зустрічаються два дворазові олімпійські чемпіони, два дворазові чемпіони світу, одні з найкращих в історії любительського боксу. Рігондо "чемпіонить" серед професіоналів з початку 2012 року. Володів двома титулами у своїй вазі. Вище неї не піднімався. Ломаченко вперше здобув чемпіонський титул в середині 2014 року – у вазі до 57,15 кг. Півтора роки є як чемпіон у двох вагових категоріях.

Прогноз

Василь – фаворит бою і якщо не травмується, то виграє. Перша половина поєдинку пройде у конкурентній боротьбі, ніхто не буде особливо ризикувати. Гурмани боксу побачать вишукану інтелектуальну шахову партію двох неперевершених, технічно досконалих віртуозів у якій першу скрипку гратиме Ломаченко. Прекрасний боєць контратакувального плану Рігондо вичікуватиме, шукатиме помилки і намагатиметься ними скористатись. В другій половині бою Лома перейде на максимальні оберти і весь світ зможе побачити та оцінити його у всій красі – максимуму українця ще ніхто не бачив. На перший план вийдуть кращі функціональні кондиції нашого боксера. На діях кубинця позначиться немолодий вік – 37 років, великі паузи між боями і темп, який задасть Василь. Зіграє свою роль і те, що наш чемпіон помітно крупніший за суперника і володіє потужнішим ударом. Кубинець втомиться, уповільниться і перевага Ломаченка стане очевидною. Розв'язка настане ближче до фінального гонгу – у 10-11 раундах. Це може бути нокаут/технічний нокаут або відмова Ріго продовжувати боротьбу. Не виключено, що кубинець "доживе" до підрахунку суддів. І якщо програє з різницею у 2-3 очки, то в душі напевно залишиться не дуже розстроєним.

Перша половина поєдинку пройде у конкурентній боротьбі, ніхто не буде особливо ризикувати

Що важливо

Немала вірогідність, що дійде до підрахунку суддівських записок. Тому дуже висока ціна кожного удару, техніко-тактичної дії боксерів. Особливо у першій половині зустрічі, коли одна-дві вдалі атаки можуть вирішити долю раунду.

Ризик травмуватись

Кубинець – технічний, хитрий і підступний суперник. По такому непросто потрапити, і Василь немало промахуватиметься. Тож підвищується ризик травмуватись. Так було у бою Віталія Кличка з американцем Крісом Бірдом – у 2000 році, маючи велику перевагу, він травмував плече і не зміг завершити бій. Так було і з самим Ломаченком три роки тому. В поєдинку з тайцем Чонталарном Пірійяпіньйо в сьомому раунді він травмував руку і до кінця бився однією правою.

Бій за статус найсильнішого у світі

Ломаченко на третьому місці, а Рігондо на четвертому у рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією авторитетного американського журналу "The Ring". Існує висока ймовірність, що переможець двобою очолить престижний рейтинг. Кубинцеві щоб випередити Ломаченка - і потіснити казахстанця Геннадія Головкіна та американця Теренса Кроуфорда з перших двох рядків – мабуть достатньо буде просто здобути перемогу. Адже він піднімається на дві категорії для зустрічі з бійцем номер один першої легкої ваги. Ломаченко ж, як фаворит і крупніший боксер, мусить впевнено і яскраво перемогти щоб стати найкращим.

Текстова трансляція бою Ломаченко - Рігондо - на нашому сайті. Початок о 4:50

Зараз ви читаєте новину «"Якщо не травмується, то виграє" – Ломаченко з Рігондо зустрінуться в унікальному поєдинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути