вівторок, 06 вересня 2011 13:55

Яковенко назвав головну мету української молодіжки

Яковенко назвав головну мету української молодіжки

Головна мета молодіжної збірної України - готувати кадри для національної команди.

Про це заявив наставник "молодіжки" Павло Яковенко напередодні відбіркового циклу Євро-2013 (U-21), говориться в повідомленні "Чемпіон".

"На наш погляд, ми зібрали всіх найсильніших. Багато хлопців уже мають місце в "основі" своїх клубів. Правда, як для першого збору у нас багато втрат: Гармаш пропускає матч через червону картку, отриману в Данії, Міхальов, Єрьоменко та Федотов приїхали травмованими, у кількох виконавців мікропошкодження, а Бутко і Кривцов викликані в національну збірну. Тому ми вже під час збору довикликали Каськова з "Чорноморця" й Іванко з донецького "Металурга", а ще раніше - Баранника з "Ворскли", - сказав він.

"Команда перспективна. Принаймні, серед хлопців є кілька чемпіонів Європи серед 19-річних. Але я ж не пророк... Упевнений лише в тому, що якщо буде результат, то будуть говорити, що команда хороша", - впевнений тренер.

Також Яковенко зазначив, що він за збереження нинішнього ліміту на легіонерів.

"Що стосується потенціалу окремих виконавців, то дуже важливо, щоб у них була можливість грати у своїх клубах. Те, що зараз часто там віддають перевагу легіонерам, біда збірних всіх країн. Адже щоб футболіста оцінили в 50 мільйонів, він для початку повинен мати можливість грати в стартовому складі своєї команди.

Тому, звичайно, я двома руками не тільки за збереження нинішнього ліміту на легіонерів, а й за його зменшення. Однак при цьому я розумію і клубних тренерів, з яких вимагають миттєвий результат, а українських гравців для виконання цього завдання вони не знаходять і вимушено звертаються до допомоги іноземців", - продовжив Яковенко.

На питання, яке завдання стоїть перед командою, наставник відповів.

"Повторюся, що наша головна мета - готувати кадри для національної команди. Ну і, звичайно, паралельно намагатися вирішувати турнірні завдання. Нам належить пройти непростий відбірковий шлях, а що буде в кінці - дізнаємося восени 2012 року, коли закінчиться кваліфікація", - цитує тренера "молодіжки" "Команда".

Зараз ви читаєте новину «Яковенко назвав головну мету української молодіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути