субота, 23 березня 2013 12:38

"Який сенс цієї перемоги, якщо програємо в Одесі?" - гравці збірної України про матч з Польщею

"Який сенс цієї перемоги, якщо програємо в Одесі?" - гравці збірної України про матч з Польщею
"Це лише маленький крок" - футболісти збірної України. Фото: sport.ua

Футболісти збірної України прокоментували перемогу над Польщею в рамках відбору до ЧС-2014.

В'ячеслав Шевчук, захисник: Перед матчем усі говорили про те, що ми серйозно налаштовуємося на цю гру, і передчуття було. Але збірна Польщі - дуже хороша команда. Вийшов, цікавий поєдинок для всіх. Була боротьба, було багато стиків, підкатів, багато жовтих карток, багато моментів. Думаю, все було нормально. Як налаштовувалися на другий тайм? Ні в якому разі ми не грали на утримання рахунку. У нас була тактика на гру, ми дотримувалися настанови тренера, і йшли до кінця. Це тільки маленький крок і наступний матч з Молдовою потрібно вигравати, щоб в цьому циклі взяти шість очок.

Євген Хачеріді, захисник: Очікували, що буде важка гра. Але ми впоралися, взяли три очки. Кожен з гравців виконав установку тренера. Всі єдиноборства, в основному всі, ми виграли, і вважаю, рахунок по грі. Що говорив тренер у перерві? Казав не розслаблятися. Ми вели 3:1 і тренер сказав грати далі, ніби-то рахунок 0:0. І ми це зробили. Поляки могли забити, але в результаті ми взяли три очки і їдемо з гарним настроєм в Одесу. Левандовські? Персонально грати проти нього завдання не було. Але всі хлопці розуміли, хто він такий і треба було не дати йому нічого зробити. Якщо ми будемо грати як сьогодні, вигравати єдиноборства, то думаю, в Одесі, де буде повний стадіон, підтримка, дай Бог, три очки візьмемо.

Андрій Ярмоленко, півзахисник: Не скажу, що було дуже легко. Забили швидкий гол, і це вплинуло на гру, і, напевно, сьогодні, гра сподобалася всім вболівальникам. Ми сьогодні зіграли, напевно, добре. Вивчили добре поляків, віддали їм перевагу, грали другим номером і при їх втраті м'яча дуже добре бігли вперед, атакували. У першому таймі так, напевно, реалізація не підвела і ми всі зі своїх моментів забили, але в другому таймі вже навпаки. Утримання? Ми грали по рахунку. Тому що бігти шашки наголо при рахунку 3:1, це нерозумно буде. Але, звичайно, і атакувати теж потрібно. Тому що якщо б ми закрилися на своїй половині, то знову б пропустили гол, і була б паніка, як за рахунку 2:1. Розслаблятися? Якщо ми розслабимося, то самі себе не зрозуміємо. Сьогодні так важко далася ця перемога, і якщо ми в Одесі не виграємо, то сенс цієї перемоги?!

Руслан Ротань, півзахисник: Не думаю, що Польща нас недооцінила. Це в якомусь роді було дербі. Нас сьогодні не влаштовувала навіть нічия і за рахунок, напевно, більшого бажання ми сьогодні перемогли. Польща дуже добре грала перші 30 хвилин, створила нам багато проблем, але ми все ж переломили хід гри, і могли робити рахунок ще більше. Вся команда заслужила на цей результат. Всі переживали, хотіли перемогти. І, звичайно, радує, що ми реалізовуємо ті моменти, які реалізовуємо на початку матчу. Приємно, звичайно, перемагати в таких матчах, але не треба робити з цього ейфорію. Ми, на жаль, втратили дуже багато очок, тепер доведеться надолужувати. Перемагати ту ж Англію, Чорногорію, Польщу вдома. І звичайно ми повинні дивитися вперед і думати вже про гру з Молдавією.

Анатолій Тимощук, півзахисник: Перемога на виїзді приємна. Але ви пам'ятаєте, що ми починали з нічиєї в Англії, яка теж давала нам хороші шанси, але потім ми втратили очки в матчах з Молдовою та Чорногорією, тому ця перемога нічого не буде варта, якщо ми втратимо очки з Молдовою вдома. Ми нав'язали боротьбу і не дали полякам розбігтися, щоб використовувати свої найсильніші сторони. Блащиковські, Левандовські, які грають в Дортмунді - основна ударна сила збірної Польщі. Їм сьогодні було досить складно, наші гравці грали з ними досить добре. Тому за винятком першого тайму у них не було таких вже гострих моментів. Ну, хіба що в другому таймі був один момент. У нас, думаю, було більше моментів. Як не зловити "зірочку"? Ніякої зірочки не буде. Поговоримо з гравцями, розберемо цей матч. Думаю, при рідних вболівальниках треба буде також грати сконцентровано, з головою. Ні в якому разі не дозволяти собі думати, що це Молдова і все буде легко. Зараз вже немає збірних, які б легко віддавали поєдинки.

Зараз ви читаєте новину «"Який сенс цієї перемоги, якщо програємо в Одесі?" - гравці збірної України про матч з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути