четвер, 02 березня 2017 19:52

Як виглядає українська претендентка на шахову корону
19

Фото: facebook.com

Українська шахістка Анна Музичук, уродженка міста Стрий Львівської області, продовжує боротьбу за титул чемпіонки світу з шахів.

Анна Музичук навчилася грати у шахи в 3 роки, а перший турнір виграла в 5 років. У період з 2004 по 2013 роки виступала за Словенію. Під словенським прапором брала участь у 4-х Олімпіадах, ставала бронзовим призером особистого чемпіонату Європи (2012), а також брала 2-е місце на етапі Гран-прі ФІДЕ в російській Казані (2012).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестри Музичук допоможуть бійцям АТО

У складі жіночої збірної України здобула 3-е місце на шаховій Олімпіаді 2014 року. Чемпіонка світу серед дівчат до 20 років (2010 р). Чемпіонка світу з бліцу серед жінок (2014 і 2016 роки). Чемпіонка світу зі швидких шахів (2016 г.).

27-річна Анна Музичук - старша сестра 15-ї чемпіонки світу з шахів серед жінок Марії Музичук. Сестри двічі грали між собою на міжнародних змаганнях. Обидві партії завершилися внічию.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає українська претендентка на шахову корону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути