Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2008 10:42

Як відреагували українські клуби на відміну Кубка Першого каналу

Як відреагували українські клуби на відміну Кубка Першого каналу

Представники клубів, запрошених на Кубок Першого каналу, прокоментували відміну турніру

Юрій СЬОМІН, головний тренер "Динамо":
- Скасування турніру - некоректний вчинок по відношенню до київського "Динамо", "Шахтаря", "Металіста", ЦСКА, "Крильєв". Ми вже склали програми підготовки, і як нам тепер планувати нові місця зборів, як шукати спаринги? Чому організатори, приймаючи своє рішення, не порадилися з тими, хто хотів брати участь в турнірі? Ніхто не подумав, які проблеми відміна турніру створить шанованим в Європі клубам. Я був в захопленні від цього турніру, але як тепер довіряти його організаторам? Думаю, що після такого фіаско Кубка Першого каналу вже не буде ніколи.

Сергій ПАЛКІН, генеральний директор "Шахтаря":
- От вже ж воістину ламати - не будувати. Вирішення про відміну турніру - погане рішення. Відродити цей "міні-чемпіонат СРСР", який цікавий і клубам, і вболівальникам тепер буде дуже складно, якщо взагалі можливо. Так, ми знали, що перед Кубком Першого каналу виникли проблеми, проте сподівалися, що теж братимемо участь в їх вирішенні. Хіба "Шахтар", ЦСКА, київське "Динамо", які в різні роки володіли трофеєм, не кажучи про клуби, які збиралися дебютувати в турнірі, не заслуговували того, щоб на їх думку зважали? Може, спільно вдалося б знайти рішення, яке дозволило б зберегти турнір, хай в якомусь іншому форматі? У результаті клуби, що зіграли найбільшу роль для популяризації Кубка Першого каналу, виявилися заручниками вердикту про відміну турніру в Ізраїлі. Перед нами виникли цілком форс-мажорні обставини: потрібно переглядати плани міжсезонної підготовки, що особливо непросто для клубів, які вийшли у весняну стадію Кубка УЄФА.

Мирон МАРКЕВІЧ, головний тренер харківського "Металіста":
- Ми вперше в історії харківського клубу пробилися в 1 /16 Кубка УЄФА, і Кубок Першого каналу, в якому збиралися дебютувати, був для "Металіста" головною подією міжсезоння. Відміна турніру, природно, мене засмутила. У будь-якому випадку ми поїдемо в ці терміни готуватися до Ізраїлю, проте з вибором гідних спаринг-партнерів тепер можуть виникнути проблеми.

Спорт-Експрес

Зараз ви читаєте новину «Як відреагували українські клуби на відміну Кубка Першого каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути