Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2022 15:00

Як Суркіс бере приклад з "Аякса"

Як Суркіс бере приклад з "Аякса"
Ігор Суркіс керує "Динамо" вже майже 20 років. Фото: ФК "Динамо" Київ

Форвард молодіжної збірної України 21-річний Владислав Супряга змінив київське "Динамо" на італійську "Сампдорію". Супряга буде виступати в Серії А на правах оренди до кінця сезону із правом повноцінного трансферу.

В Україні Супряга має репутації одного із головних талантів. Його порівнювали з молодим Шевченком за хороші швидкі якості та манеру гри. У "Динамо" сподівалися, що він зможе вирішити проблему форварда. Але Владислав не зміг заграти ні за Олександра Хацкевича, ні за Мірчі Луческу. Хоча йому давали шанси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про трансфер Супряги у "Сампдорію"

Власник "Динамо" Ігор Суркіс вирішив не чекати поки Супряга вирішить свої проблеми, а дозволив йому змінити команду. Навряд чи потенційна сума у €7-8 млн відповідає очікуванням, які були після підписання футболіста. Суркіс просто зрозумів, що краще відбити свої вкладення чи навіть трохи заробити, ніж втратити все. Якщо у Супряги не виходить у Києві, то це не означає, що він слабкий та поганий футболіст. Потрібно пробувати себе в інших команда та країнах.

"Аякс" відпускає гравців, які не змогли розкритися в команді

Подібну практику сповідує амстердамський "Аякс". Попри талант форвард Лассіна Траоре ніяк не зміг розкритися в команді. Клуб з Амстердама продав талановитого нападника до "Шахтаря" за €8 млн. Це явно не великі гроші для "Аякса". Просто клуб почав робити ставку на інших гравців і відбив свої витрати, продавши форварда в Україну. У "Шахтарі" Траоре відразу став лідером атаки. Шкода, що травма все зіпсувала.

Десь схожа історія із переходом Давида Нереса із "Аякса" в "Шахтар". Бразилець був топталантом, його трансферна вартість доходила до €50 млн, цікавилися провідні клуби Європи. У бразильця відбувся спад. В Амстердамі не стали чекати та сподіватися, що він поверне свій рівень, а дали можливість проявити себе в іншій команді, компенсувавши всі свої витрати та трохи заробивши на трансфері футболіста. Така практика є нормальною для європейського футболу, коли футболіст не сидить роками в команді, поки вистрелить.

Дебют Супряги у складі "блучерк'яті" може відбутися вже найближчої неділі - 6 лютого. Цього дня "Сампдорія" зустрінеться із командою "Сассуоло", яка йде на 11-му місці у чемпіонаті Італії.

"Сампдорія" займає 16-е місце у турнірній таблиці Серії A, набравши 20 очок у 23-х матчах. Від зони вильоту команду Супряги відділяє три бали.

Зараз ви читаєте новину «Як Суркіс бере приклад з "Аякса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути