пʼятниця, 11 червня 2021 06:11

Як проходили стартові матчі Євро

Як проходили стартові матчі Євро
Євро перенесли на рік через пандемію коронавірусу. Фото: Reuters

11 червня стартує Євро-2020/21. Турнір перенесли на один рік через пандемію коронавірусу. Вперше в історії Євро буде приймати відразу 11 різних міст Європи.

У першому матчі між собою зіграють Туреччина та Італія.Gazeta.ua пригадує, як починалося Євро у минулому.

Перший турнір пройшов у 1960 році. Євро складався із фіналу чотирьох команд. У першому поєдинку СРСР розгромив Чехословаччину 3:0, а Югославія перемогла Францію. Переможцем турніру стала радянська команда.

У 1964 році Іспанії зібралися чотири найкращі збірні – СРСР, Данія, Іспанія та Угорщина. У першому матчі радянська команда розгромила данців 3:0, але у фіналі програла Іспанії -1:2.

Євро-1968 пройшов в Італії. У першому матчі між собою зіграли італійці та радянська команда. Гра завершилася в нічию, тому переможця визначали жеребом, який був на стороні Італії. " Скуадра адзурра" в підсумку виграла домашній чемпіонат.

Через чотири роки турнір проходив у Бельгії. У першому матчі господарі поступилися ФРН -1:2. В підсумку німці стали переможцем турніру.

У 1976 році турнір розпочався матчем у Загребі Чехословаччина – Нідерланди . Перемогу- 3:1 здобули чехословаки, які виграли і турнір.

Через чотири роки Євро проходи в Італії. За системою двох груп по чотири команди. У першому матчі ФРН перемогли Чехословаччину 1:0. Турнір виграла команда ФРН.

У 1984 році Євро проходив у Франції. У першому матчі між собою грали команди Франції та Данії. Господарів мінімально перемогли -1:0. Євро виграла команда Франції.

Євро-1988 проходив на полях ФРГ. У першому матчі господарів розписали нічию з італійцями -1:1. Переможцем турніру стала команда Нідерландів.

У 1992 році Євро проходив у Швеції. У першому матчі господарі зіграли у нічию із Францію -1:1. Переможцем турніру стала збірна Данії.

Наступний Євро пришов в Англії. Турнір проходив за схемою із чотирьох груп. У першому матчі Англію зіграла в нічию зі Швейцарією-1:1. Перемогу на турнір здобула Німеччина.

У 2000 році турнір вперше приймали дві країни Нідерланди та Бельгія. Відкривали Євро Німеччина та Румунія. Переможця виявити не вдалося -1:1. Перемогла на турнірі Франція.

За чотири роки турнір приймала Португалія. Господарі програли у першому матчі майбутньому переможцю турніру Греції -1:2.

Євро-2008 проходив на полях Австрії та Швейцарії. У стартовому матчі швейцарці програли чехам -0:1. Перемогли на турнір іспанці.

Євро-2021 проходив в Україні та Польщі. Поляки не змогли у стартовому поєдинку обіграти греків -1:1. Перемогла на турнірі команда Іспанії.

Наступним господарем Євро була Франції. У стартовому матчі господарі перемогли румун -2:1. Перемогу на турнір здобула команда Португалії.

Євро-2020/21 пройде із 11 червня по 11 липня.

Збірна України зіграє у групі із Нідерландами, Північною Македонією та Австрією. Стартує команда матчем проти голландців 13 червня.

Зараз ви читаєте новину «Як проходили стартові матчі Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути