Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 15:00

Як Кличко поставив хрест на тренерській кар'єрі електрика

19 липня легенді світового боксу Віталію Кличку виповнилося 48 років. Тренер нинішнього мера Києва в аматорському боксі Володимир Золотарьов згадав цікаву історію про молодого Кличка.

Наставник нагадав, що 1993 року Віталій був уже багаторазовим чемпіоном світу з кікбоксингу. І, виявляється, зламав кар'єру тренера, яка щойно починалася, електрику Сергію.

"Коли ми з Віталієм відпрацьовували удари ногами на лапах, я відлітав до другого кутка рингу - така божевільна була сила ударів в 23-річного Кличка, - згадує Володимир Золотарьов. - Я спеціально поправився на 5 кілограмів - щоб мене не шатало з боку в бік. Але все одно було дуже важко.

Автор: sportarena.com
  У 23 роки Віталій Кличко мав удар неймовірної сили
У 23 роки Віталій Кличко мав удар неймовірної сили

І тут я помітив, що електрик Сергій, який працював в будівлі нашого залу, постійно приходить подивитися на наші тренування. Вибравши момент, підійшов до нього і запитав, а чи не хоче він на наступному занятті потримати лапи. Електрик загорівся: "Невже можна?!". Я його психологічно простимулював: "Звичайно, будеш моїм асистентом, другим тренером". На наступне тренування Сергій прилетів, як на крилах. Вручив йому лапи, Віталій почав бити.

Дивлюся, після перших же ударів електрик почав відскакувати на кілька метрів і помітно хмурніти. Буквально через пару хвилин його замінив - побачив, що він уже тримався з останніх сил. А після закінчення заняття сказав йому "Ось і перше тренування завершиося, завтра продовжимо". Після цього Сергій, немов випарувався.

Автор: sportarena.com
  Віталій Кличко зі своїми тренерами
Віталій Кличко зі своїми тренерами

Не бачив його, напевно, близько місяця. Нарешті, виявивши його силует, підійшов до нього і з удаваною суворістю став вичитувати. Мовляв, як так можна, тренер повинен кожен день на тренування ходити. Сергій у відповідь тільки махнув рукою. Сказав, що вже на своєму першому занятті дістав травму - у нього тріщина в ребрі, так що тепер він з тренерською кар'єрою закінчує і збирається зосередитися на своїй основній роботі електрика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко популяризує новий вид спорту

Віталій Кличко на професійному ринзі провів 47 боїв, 45 - виграв, 2 - програв. Українець тричі ставав чемпіоном світу в суперважкій вазі серед професіоналів, на даний момент володіє титулом "Вічного" чемпіона за версією WBC, а торік був введений в Міжнародній зал боксерської слави.

Зараз ви читаєте новину «Як Кличко поставив хрест на тренерській кар'єрі електрика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути