неділя, 28 січня 2018 20:12

"Я знаю, що некрасивий, але те, що я роблю на полі, зачаровує"

Колишній півзахисник "Барселони" і збірної Бразилії Роналдіньйо завершив кар'єру футболіста. Про це повідомив брат 37-річного футболіста Роберто де Ассіш.

  Роналдіньйо виступав на позиції атакуючого півзахисника і нападника
Роналдіньйо виступав на позиції атакуючого півзахисника і нападника

"Роналдіньйо завершив кар'єру. Це кінець. Можливо, ми придумаємо щось велике після Кубка світу-2018, в серпні. Організуємо заходи в Бразилії, Європі та Азії. Ну і, природно, організуємо матч зі збірною Бразилії", - сказав де Ассіш.

Востанній Роналдіньйо виходив на поле в офіційному матчі в 2015 році в складі "Флуміненсе".

У 2002 році Роналдіньйо став чемпіоном світу в складі збірної Бразилії. У складі "Барселони" (2003-2008) бразилець двічі вигравав чемпіонат Іспанії і один раз Лігу чемпіонів. У 2005 році Роналдіньо став володарем "Золотого м'яча".

За свою кар'єру він також виступав за "Керетаро", "Атлетико Мінейро", "Фламенго", "Мілан", "Барселону", "ПСЖ" і "Греміо".

Оголошення про офіційне завершення кар'єри нікого не здивувало. Де-факто Ронні зав'язав з футболом вже дуже давно.

  Нині Роналдіньйо - офіційний посол клуба «Барселона»
Нині Роналдіньйо - офіційний посол клуба «Барселона»

Роналдіньйо народився 21 березня 1980 року в лікарні Сан-Лукас міста Порту-Алегрі, столиці штату Ріу-Гранді-ду-Сул, будучи третьою дитиною в родині. Його мати, Дона Мігуеліна, працювала продавщицею, а також вчилася на медсестру.

Його батько, Жуан да Сілва Морейра, був робітником на верфі і сторожем стоянки клубу "Греміо". Раніше він грав за місцеву аматорську команду "Крузейро". Саме батько став першим тренером Роналдіньйо.

Коли хлопчикові виповнилося вісім, його батько помер від серцевого нападу в басейні. Рон згадує про нього кожен день.

"Мені б хотілося, щоб мій батько був живий і бачив, ким я стал. Він говорив друзям: "Ви думаєте, що Роберто - найкращий футболіст в нашій родині? Ні. Найкращий — він!" - тато показував на мене. І ще батько повторював: "Одного разу він буде чемпіоном світу".

Мені б хотілося, щоб мій батько був живий і бачив, ким я стал

У 13 років Роні вперше показали по телевізору. Пізніше з'явилася і замітка, в якій розповідалася, як одна дитяча команда обіграла іншу з рахунком 23:0. Всі голи забив один гравець - Роналдіньйо.

"Я хотів бути гравцем, якого знає весь світ. Фантазував, як роздаю автографи, а мене клацають камери з усіх боків. Знаєте, що мені сподобалося найбільше, коли я забив 23 м'ячі в одній грі? Я відразу став популярним", - зізнається він пізніше.

  Перший гол за «Барселону» Мессі забив після пасу Роналдіньйо
Перший гол за «Барселону» Мессі забив після пасу Роналдіньйо

Роналдіньйо стверджує, що саме гравці першої команди "Барселони" переконали Франка Райкарда раніше забрати Мессі з дубля. Ліонель згадував:

"У роздягальні гравці з "Барселони Б" сиділи осторонь. Але в один момент до мене підійшов Роналдіньйо і сказав, щоб я зайняв шафку поруч з ним. Це була велика честь для мене".

Згодом бразилець став провідником Мессі у світ великого футболу. Він шукав мініатюрного аргентинця передачами, а потім вони разом святкували забиті м'ячі. Свій перший гол за "Барсу" Лео забив саме після пасу Роналдіньйо.

  Філософія Роналдіньйо - ловити кайф на полі і за його межами
Філософія Роналдіньйо - ловити кайф на полі і за його межами

Роналдіньйо ніколи не приховував, що намагається отримати максимум задоволення від життя.

"Я втратив невинність в 13 років. Це була моя сусідка, нам було добре разом, - згадував він. - Взагалі бразилійки не найгарніші жінки у світі, але вони завжди оточують вас любов'ю. Вже потім, в "Барселоні", я займався сексом щоночі перед грою. Кажуть, що це комусь заважає. Мені точно ні. На наступний день я виходив на поле щасливим".

Кожен день я цілую м'яч і дякую Богу за те, що подарував мені футбол

У кращі свої роки він рвав суперників на стадіоні, а потім їхав в нічний клуб, де гуляв до ранку. Само собою, це позначилося на фізичному стані генія. Він поступово почав запливати жиром, втратив в різкості і швидкості.

"Я знаю, що я не красивий, але те, що я роблю на полі, зачаровує. Кожен день я цілую м'яч і дякую Богу за те, що подарував мені футбол", - якось сказав він.

Ми повинні бути щасливі, що футбол подарував нам Роналдіньйо. Більше таких не роблять.

Що кажуть про Роналдіньйо зірки:

Пеп Гвардіола: "Поки не з'явився Мессі, я не бачив нікого, хто грав би як Роналдіньйо. У нього були дивовижні здібності робити результат".

Неймар: "Я ніколи не забуду гру Роналдіньйо. Він залишив велику спадщину в футбольному мистецтві, його ніхто не перевершить".

Ліонель Мессі: Я багато чому у тебе навчився. Ти був зіркою на полы і чудовою людиною в житті. Футбол ніколи не забуде твою посмішку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близькість з дівчиною пізнав лише в 23 роки: дещо з життя екс-партнера Шевченка

Роберто, брат Роналдіньйо, є його агентом. А сестра, Дейзі, працює координатором по зв'язках із ЗМІ.

У 2001 році він знявся в епізоді телесеріалу "Клон". У 2016 році Роналдіньйо брав участь в зйомках фільму "Кікбоксер-6" разом з Майком Тайсоном і Жан-Клод Ван Даммом.

Також в послужному списку футболіста реклама газованої води і чіпсів. Фраза "Іди грай, синку" з реклами Lays взагалі стала крилатою.

29 березня 2017 року розпочав музичну кар'єру. Футболіст випустив сингл "Sozinho", що можна перекласти як "самотній".

25 лютого 2005 Роналдіньйо став батьком. Його сина назвали Жуан, на честь батька Роналдіньйо. Син народився від танцівниці клубу "Домінган де Фаустан" Жанайні Наттіенелле Віани Мендес.

27 серпня 2007 року одержав іспанське підданство.

Зараз ви читаєте новину «"Я знаю, що некрасивий, але те, що я роблю на полі, зачаровує"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути