середа, 21 травня 2014 13:19

"Я також частина "бронзи" "Металіста" - Девіч
20

Фото: Ірина КОЗЮПА

Нападник казанського "Рубіна" та національної збірної України Марко Девіч пообіцяв зіграти на перемогу у товариському матчі проти команди Нігеру. Так футболіст хоче підтримати український народ.

"У матчі з Нігером потрібно показати хороший футбол, - каже Марко перед тренуванням. - Ми будемо грати на перемогу. Хочемо потішити український народ у таку важку хвилину.

Все одно проти кого грати. Ніколи на робив аналізу, щодо того африканська це збірна чи європейська. Завжди думаю про свою команду та нашу гру".

12 червня у Бразилії стартує Кубок світу з футболу. Україна не змогла пробитися у фінальну частину. Команда під керівництвом Михайла Фоменка поступилася французам у плей-офф.

"Буде важко дивитися турнір. Відразу буду згадувати, як ми туди не потрапили. Особливо матч з Францією, коли ми програли супернику 0:3. Шкода, що нас там не буде. На мундіалі вболіватиму за Боснію та інші балканські команди. Не думаю, що буду дуже пильно стежити за чемпіонатом. Францію? Ні, за них я точно не вболіватиму. Нічого не буду їм бажати, лиш би обійшлося без травм".

Наприкінці лютого Девіч змінив харківський "Металіст" на "Рубін". Команда фінішувала на 9-му місці.

"Сумую за Харковом. Це моє друге рідне місто після Белграда. Я провів там значну частину свого життя.

Ніяких проблем з адаптацією в Росії не виникло. Там є всі умови і в мене було достатньо часу. Я провів у команді два з половиною місяці. Чемпіонат цікавий. Кожна гра приносила щось нове. Якісь оцінки чи порівняння із прем'єр-лігою України рано робити. Тут я виступав довгий час, а в Росії тільки почав грати. Подивимося вже наступного сезону.

Не шкодую, що перейшов у "Рубін". Трохи прикро, що у наступному сезоні ми не будемо грати в єврокубках. Що стосується "Металіста", то я дивився всі матчі за участю команди. Я радий, що у такі важкі хвилини харків'яни показували дуже хороший футбол. В останніх турах я навіть здивувався, настільки вдало вони зіграли. Дуже радий за нового наставника "Металіста". Я сам особисто телефонував Рахаєву. Хочу побажати йому великого успіху".

"Металіст" завершив сезон на третій позиції у чемпіонаті.

"Привітав хлопців з "бронзою". Я також частину можу взяти. Першу половину чемпіонату я грав за команду. Якщо мені захочуть дати медаль, то я її візьму. Навіть не буду питати", - сміється Девіч.

Журналісти цікавляться чи не боявся футболіст їхати в Україну, зважаючи на те, як російські канали висвітлюють поточні події.

"На жаль, зараз є нестабільні регіони і неприємні ситуації для народу. Я не боявся. А от моя дружина і батьки не знають всього. Вони дивляться телевізор і дуже багато разів мене питали про ситуацію в Україні. Рідні завжди хвилюються".

Нагадаємо, товариський матч Україна — Нігер пройде 22 травня у Києві на стадіоні "Динамо". Початок поєдинку о 21:00.

Зараз ви читаєте новину «"Я також частина "бронзи" "Металіста" - Девіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути