Ексклюзиви
середа, 29 січня 2014 10:30

"Я не зламався" - Повєткін не переглядав свій бій проти Кличка

"Я не зламався" - Повєткін не переглядав свій бій проти Кличка
"Я завдавав мало ударів" - Повєткін ФОТО: sports.ru

Російський суперважковаговик Олександр Повєткін зізнався, що поки жодного разу не переглядав бій проти українця Володимира Кличка, в якому він зазнав першої поразки в кар'єрі.

Як друзі та близькі вас відволікали?

"Про бій ми не дуже базікали... У мене завжди є мета - виграти. Але такого, що програв - і все, кінець життя, у мене немає. Я знаю одне: я не зламався і не засумнівався - закінчувати чи ні - ні краплі. Я знаю, що дійду і виграю все одно. "Що мені робити? Як мені бути"? - Такого у мене немає. Я сприйняв це просто: на даний момент я виявився слабкішим. І тактично, і фізично Кличко був сильнішим."

Скільки разів ви переглядали бій проти Кличка?

"Жодного разу."

Хіба це професійно?

"Не знаю, професійно чи ні. Я подивлюся обов'язково - і не один раз."

Уявімо, що наступної осені у вас новий бій з Кличком. Що б ви робили інакше?

"Вважаю, що я завдавав мало ударів. Треба було робити більше - розробляти комбінації з трьох-чотирьох ударів. А я зациклився: б'ю з усією сили - потрапляю в блок, б'ю з усією сили - потрапляю у блок. Треба було пробувати щось інше. Можливо, це від того, що бажання було надто багато."

Один з ваших тренерів Олександр Зімін після бою сказав: "Підготовку Саші зіпсували американські тренери". Адже ви з ним згодні?

"Я вважаю, що винен сам. Навіщо на когось перекладати? Зіпсував, не зіпсував... Я сам."

Зайду з іншого кута: я правильно розумію, що наступного разу ви не будете працювати з тими ж тренерами, що були у вас зараз? Конкретно я маю на увазі Стейсі Маккінлі, який приїхав до вас ледь не перед самим боєм.

"Вважаю, що у нього було багато цікавого... Але сенсу міняти тренера перед боєм не було - це так. Мій недолік у тому, що я не переконав у цьому керівництво. Я не наполіг на цьому. Це ще одна моя помилка."

Усі вважають, що це був дуже невидовищний бій. Вам так здалося?

"Враховуючи, що майже весь бій пройшов у клінчі, таку думку можна зрозуміти... Але судити простіше, коли ти бачив його з боку. Я - поки ні. Для мене бій був важким. Звичайно, коли дивишся, хочеться іншого. Хочеться битви, заруби, а не щоб обіймали тебе постійно. Але у кожного боксера своя тактика - я нікого не звинувачую."

Леннокс Льюїс сказав: "Якби Кличко хотів нокаутувати Повєткіна, то нокаутував би".

"Повна нісенітниця. Зміг би — нокаутував би. Але якщо по бою подивитися, то можна побачити, що він всіляко намагався це зробити, але в останній момент не виходило. Звичайно, він хотів! Факт, що не зміг. А зараз говорити можна все, що завгодно."

Ще ходила версія, що Кличко спеціально попросили не відправляти вас у нокаут. Вас такі розмови зачіпають?

"Ну от хто таке може говорити? Люди, які не розуміють. Ви подивіться бій! Розумію: він ударив би мене, я поплив, а він замість того, щоб добивати, пішов би у бік. Але в бою такого не було."

Після особистої зустрічі у вас є відповідь на питання: що особливого в Кличку? Чому він стільки років тримає пояс?

"Фізично сильний. Сильний у тактиці. Разом з командою вони відмінно вибирають, як вести бій. Він же не поліз зі мною битися. Поліз би - картина, можливо, була б іншою. А він десь прихопив, десь обняв, десь повис на мені - так, що у мене спина потім фіг знає скільки боліла. Досвідчений."

Зараз ви читаєте новину «"Я не зламався" - Повєткін не переглядав свій бій проти Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути