субота, 17 вересня 2016 18:00

40% на перемогу Усика нокаутом, 35% - за очками – 23:00, бій проти Гловацького
5

Сьогодні ввечері Україна може отримати другого чинного чемпіона світу у профі-боксі. В один ряд із Василем Ломаченком може стати його друг Олександр Усик. На "Ergo Arena" у польському Гданську кримчанин спробує відібрати титул WBO у першій важкій вазі в місцевого боксера Кшиштофа Гловацького. Gazeta.ua проведе текстову трансляцію поєдинку, який орієнтовно почнеться о 23.00 за Києвом.

 

Що до бою?

1. Усик - фаворит

Незважаючи на те, що українець є претендентом на титул і виступатиме на чужій території, саме він є фаворитом двобою. У Олександра помітна перевага в габаритах. Він більш технічний, швидкий і різноманітний. Прекрасно працює на ногах, чутливий, добре контролює дистанцію. Натомість "Główkа" має більше досвіду на профі-ринзі. Він перемагав суперників, яких не було в Усика. Стійкий, працьовитий і володіє непоганими ударами з обох рук.

 

2. Психологічна стійкість

Головне питання, на яке досі не дали відповіді усі попередні опоненти Усика – як він поведе себе психологічно, пропустивши потужні удари. Чи не зламається і не запанікує. А те, що Гловацький буде потрапляти – це майже факт. Ну хіба що бій завершиться несподівано швидко. Якщо мужньо зможе витримати "бомби" поляка і перемогти – зробить серйозну заявку на тривали домінування в крузервейті.

 

3. Тактика Усика

Усик працюватиме на дистанції, буде швидко маневрувати, зближуватись і проводити свої атаки. Обов'язково мусить миттєво відходити на безпечну відстань, оскільки Гловацький полюбляє перехоплювати атаки і контратакувати - робить це зазвичай серією з лівих і правих бокових у голову. Українець як завжди діятиме у високому темпі. Часто підніматиме опущену голову суперника добре відпрацьованими лівими аперкоти. Розрахунок на те, що ближче до пізніх раундів сума ударів позначиться на витривалості і концентрації поляка. Тоді нокаутувати його або довести бій до перемоги за очками – справа техніки.

 

4. Тактика Гловацького

Головне завдання – довести бій до пізніх раундів з мінімальними втратами для свого здоров'я. Часто битиме по корпусу, аби виснажити суперника. Старатиметься запирати його до канатів, де викидатиме максимальну кількість ударів. Підтримуваний більш ніж десятком тисяч "kibice", незважаючи на численні пропущені удари, пресингуватиме українця, тиснутиме на нього, проявлятиме неабияку силу волі і характер. Розраховуватиме на те, що Усик втомиться від свого темпу і не розрахує свої сили на всю дистанцію. Якщо так станеться, в заключних раундах Кшисєк докладе всіх зусиль, аби нокаутувати Сашу.

 

5. Прогноз на результат бою

40% - перемога Усика нокаутом
35% - перемога Усика за очками
25% - перемога Гловацького нокаутом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо бій триватиме 12 раундів, то перемогу святкуватиме Усик" - експерт

Зараз ви читаєте новину «40% на перемогу Усика нокаутом, 35% - за очками – 23:00, бій проти Гловацького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути