четвер, 03 грудня 2009 17:15

300 іспанських футболістів замішані у договірних матчах

300 іспанських футболістів замішані у договірних матчах

Близько трьохсот футболістів стали фігурантами розслідування договірних матчів, яке проводить іспанська футбольна федерація (RFEF). Про це пише іспанське видання Marca. Мова йде про гравців клубів чотирьох футбольних ліг Іспанії. Які саме футболісти потрапили під підозру, не уточнюється.

2 грудня на сайті клубу "Лас-Пальмас", що грає в сегунді (друга за важливістю ліга чемпіонату Іспанії), з"явилася інформація про те, що в центрі розслідування, яке проводить RFEF, опинилися два клуби - "Лас-Пальмас" і "Райо Вальєкано" - а також сім футболістів, з яких тільки один виступає в Прімері (вищій лізі), - воротар "Сарагоси" Хав"єр Лопес Вальєхо.

Гравці підозрюються в тому, що вони робили ставки на матчі з власною участю. Один з підозрюваних футболістів - Хуан Карлос Себальос з "Кордови" - зізнався, що він робив ставки на декілька матчів. При цьому Себальос підкреслив, що він "не робив нічого поганого". Marca не уточнює, чи ставив Себальос на матчі за участю своєї команди або він робив ставки на ігри інших клубів.

У листопаді німецька поліція заарештувала 15 членів злочинного угрупування, які, по повідомленнями поліцейських, займалися організацією договірних матчів в декількох країнах Європи. Злочинці підкуповували гравців, тренерів, суддів і спортивних чиновників, а потім робили ставки на матчі, результат яких був визначений заздалегідь. Банда заробила на ставках декілька мільйонів євро.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «300 іспанських футболістів замішані у договірних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути