середа, 31 липня 2019 11:09

25 років тому Бубка встановив останній світовий рекорд

25 років тому Бубка встановив останній світовий рекорд
Бубка встановив за кар'єру 35 світових рекордів

25 років тому Сергій Бубка встановив досі не перевершений світовий рекорд у стрибках із жердиною для відкритих майданчиків, підкоривши висоту 6 м і 14 см.

35-й за рахунком світовий рекорд Бубка встановив 1994-го на турнірі в італійському містечку Сестрієрі. Про це пишуть "Факти"

У першій своїй спробі спортсмен стрибнув на 5 м і 70 см, у другій спробі підкорив висоту 5 м і 90 см, а вже у третій встановив планку на рекордні 6 м і 14 см.

За своє видатне досягнення Бубка отримав у Сестрієрі автомобіль Ferrari, який оцінювався $ 120 тис.

Як пізніше згадував майбутній глава Олімпійського комітету України, за кожен рекорд йому платили у СРСР 1 тис. 500 рублів мінус прибутковий податок, що у підсумку становило 1 тис. 200 рублів!

За свою кар'єру уродженець Луганська 4 рази ставав чемпіоном світу в залах і 6 разів був чемпіоном світу на відкритому повітрі, чемпіоном Європи в залах і на відкритих майданчик, олімпійським чемпіоном. З 2005-го – президент НОК, а 2015-го був обраний першим віце-президентом IAAF.

За заслуги Сергій Бубка став лауреатом багатьох міжнародних і національних нагород. Заслужений майстер спорту, кандидат педагогічних наук, Герой України, член Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бубку звинуватили в отриманні хабара при виборі столиці Олімпійських ігор

Тодішній президент Міжнародного олімпійського комітету Хуан Антоніо Самаранч назвав Бубку найвидатнішим спортсменом сучасності.

Зараз ви читаєте новину «25 років тому Бубка встановив останній світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути