середа, 24 лютого 2010 17:58

16-річний українець виграв найбільший шаховий турнір Європи

16-річний українець виграв найбільший шаховий турнір Європи

У найбільшому в Європі відкритому турнірі з шахів у французькому Капель-ля-Гранд (652 шахісти з 58 країн, серед яких 78 гросмейстерів) успіх з результатом 7,5 очка з 9-ти сенсаційно святкував 16-річний гросмейстер з Львова Ярослав Жеребух, який займав в стартовому рейтингу лише 50-у сходинку.

Цікаво, що єдину поразку Жеребух, який отримав три тисяч євро призових, зазнав в третьому турі від торішнього переможця - свого земляка Юрія Вовка, який цього разу фінішував на 39-ій позиції. Серед учасників, які розділили місця з 2-го по 10-х, також два молодих львів"янина - Юрій Криворучко ("срібло" за додатковими показниками) і Мартин Кравців.

Тим часом, в іспанському Лінаресі наближається до завершення традиційний, 27-й по рахунку, супертурнір (перший приз - 100 тисяч євро), що проходить цього разу без українських шахістів. За два тури до фінішу лідирує екс-чемпіон світу Веселін Топалов (Болгарія) - 5,5 очка з 8-ми. На один пункт відстає росіянин Олександр Грищук і ще на півпункту - Левон Аронян (Вірменія).

За матеріалами Факты

Зараз ви читаєте новину «16-річний українець виграв найбільший шаховий турнір Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути