Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2012 12:40

155 учасникам Ризького марафону знадобилася медична допомога, один помер

Більше 18 тисяч людей взяли участь в ризькому марафоні Nordea в неділю, 20 травня.

Марафон Nordea пройшов у Ризі в 22-й раз. Його учасники - як професійні спортсмени, так і любителі - могли пробігти чотири дистанції - марафон 42 кілометри і 195 метра, напівмарафон довгою трохи більше 21 кілометри, а також дистанції по 10 кілометрів і 5 кілометрів.

Переможцями марафону стали громадянин Кенії Кургат Тітус у чоловіків і росіянка Іраїда Александрова у жінок. Тітус пробіг марафонську дистанцію за 2:00, 16 хвилин і 53 секунди. Александрова пробігла дистанцію за 2:00, 37 хвилин і 22 секунди.

В полумарафонской дистанції перемогли латвійські спортсмени Валерій Жолнерович та Олена Прокопчук.

За словами Букша, медична допомога була потрібна 155 учасникам марафону, з них 16 осіб було госпіталізовано. Одного чоловіка, який відчув себе погано під час забігу, врятувати не вдалося.

В минулому році під час участі в марафоні Nordea мер Риги Ніл Ушаков відчув себе погано і знепритомнів. Ушакова відправили в реанімацію університетської клінічної лікарні імені Страдіня в Ризі, а через кілька днів в несвідомому стані перевезли до Берліна.

Більше тижня ризький мер перебував в стані медикаментозної коми. Його сім'я звернулася до жителів Латвії за допомогою - в результаті на лікування мера Риги було пожертвувано близько 180 000 латів (близько 360 000 доларів).

На протязі декількох днів Ушаков знаходився між життям і смертю, однак німецьким лікарям вдалося повернути його до життя. За інформацією медиків, через сильний зневоднення викликаного фізичним навантаженням під час бігу у мера Риги були пошкоджені внутрішні органи. Цього року мер Риги вирішив не брати участі в марафоні.


Зараз ви читаєте новину «155 учасникам Ризького марафону знадобилася медична допомога, один помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути