субота, 02 лютого 2008 12:49

"Ми спробуємо купити Ізмайлова"

 "Ми спробуємо купити Ізмайлова"
Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився своїми враженнями від гри свого клубу на Кубку Першого каналу і від роботи головного тренера Юрія Сьоміна . Також Суркіс розповів про деякі трансферні плани киян.

- Я радий, що ми виграли трофей, якого не було в колекції "Динамо". Коли я запрошував Юрія Павловича, знав одне: він підніме моральний дух команди і правильно побудує тренувальний процес. А це повинно було дати результат, оскільки у нас зібрані кваліфіковані футболісти. Сьогоднішня перемога - це перемога духу, характеру.

- А що б ви сказали, якби команда поступилася в серії пенальті?
- Те ж саме. Хлопці зробили все, що могли. Ви знаєте, я ніколи не коментую суддівство, але зараз не можу утриматися. Воно було жахливим! Не хочу обговорювати перший пенальті на Брандао. Але якщо арбітр його призначив, то зобов"язаний був зробити те ж саме і після порушення правил на Корреа. Фоли були ідентичними! Але свистіли сьогодні тільки в один бік.

- Чому?
- Це питання організаторам. Зате знаю інше: ця перемога додала впевненості в тому, що ми на правильному шляху. Команда вірить в головного тренера. І цей успіх - проміжний.

- Ви ні слова не сказали про виграний мільйон доларів. Він що, для вас неважливий?
- Ні. Я б хлопцям ще зі своїх грошей премію виплатив! Для нас дуже важливе відродження команди, її бойового духу. Впродовж останніх років його не було. Запрошення Сьоміна нам в цьому допоможе.

- У разі перемоги ви обіцяли віддати футболістам 500 000 доларів.
- І дотримаю своє слово відразу після прильоту до Києва. Не чекатиму, поки організатори перерахують їх нам на рахунок.

- Яке завдання стоїть перед командою в другому колі чемпіонату?
- Завдання що б там не було зайняти перше або друге місце немає. Головне - виховувати характер команди. Якщо це виходитиме, то впевнений, через рік ми виступатимемо в Лізі чемпіонів. І провальних поразок минулого сезону не повториться. Раніше ми могли розвалитися після першого пропущеного м"яча. Зараз цього вже немає. У нас є дух, який називається "Юрій Павлович Сьомін". І я йому за це вже вдячний!

- Кредит довіри тренерові збільшився?
- Я хочу, щоб він працював не рік або два, а як можна довше. Повірте, не так вже і просто було переконати тренера погодитися на роботу в "Динамо". Я шукав аргументи. Ми години три розмовляли по телефону. Сьомін - фанат своєї справи. Пригадайте, як він вискочив на поле, коли арбітр за двадцять секунд до закінчення додаткового часу несподівано дав фінальний свисток. Він перервав нашу небезпечну атаку. Така поведінка тренера мені дуже імпонує.

- Чи буде з приходом Юрія Cьоміна взято курс на омолодження?
- Так. Зверніть увагу, що у фіналі в стартовому складі вийшли сім українців. На заміну вийшли ще троє. Гратимуть ті легіонери, які готові викладатися за київське "Динамо". Інші мене не цікавлять. І я вже сказав Юрію Павловичу: мене не цікавить, скільки я свого часу за них заплатив. Якщо вони грати не готові, то хай залишаються на лавці запасних. Або навіть не потрапляють в заявку.

- Ви сказали, що Сьоміна потрібно було переконати очолити "Динамо". У чому полягали його вимоги?
- Повна довіра, карт-бланш на купівлю нових футболістів і можливість розлучитися зі старими. У нас є список з чотирьох потенційних новачків - дуже сильні гравці. Але Сьомін сказав: не поспішайте їх купувати, хочу зрозуміти, хто є в розпорядженні. А незабаром сам полетить на матч двох збірних подивитися футболіста. Мені такий підхід імпонує. Він підбирає хлопців під свою модель.

- Чи можуть з"явитися новачки з Росії?
- У списку їх немає. Юрій Палич дуже хоче придбати Марата Ізмайлова, але першочергове право його викупу у "Локо" належить "Спортінгу". Якщо він їм не скористається, ми спробуємо купити цього півзахисника.

- Яка його вартість?
- П"ять мільйонів євро.

Спорт.com.ua



Зараз ви читаєте новину « "Ми спробуємо купити Ізмайлова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути