Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2011 19:16

"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки на "Донбас Арені"

"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки на "Донбас Арені"

Після розгрому від "Барселони" Мірча Луческу грунтовно перекроїв склад, випустивши з перших хвилин лише трьох футболістів, що грали в попередньому матчі. Можливо, через це "гірники" довго не могли налагодити свою гру, і ініціативою в перші хвилини володіли "пивовари".

Незабаром господарі поля прийшли в себе і почали будувати свої атаки на половині поля киян. Проте "Оболонь" організовано захищалася, не забуваючи при цьому регулярно ходити в атаку.

На другий тайм Мірча Луческу випустив Мхітаряна і Срну, але через десять хвилин хорват через травму залишив поле. "Шахтар" як і раніше важко створював свої моменти, коли ж все-таки виходило пробивати по воротах, впевнено діяв Рибка.

На 61-й хвилині "Оболонь" залишилася в меншості. Вилучення заробив Панас за удар після свистка. Як показав повтор, арбітр прийняв досить спірне рішення. Отримавши перевагу, "Шахтар" кинув значні сили в атаку, але пивовари продовжували героїчно захищатися. На 70-й хвилині головного болю Сергію Ковальцю додала травма Рибки, через що в бій довелося кинути молодого Ігоря Березовського.

"Оболонь" незважаючи на це сміливо йшла в контратаки, і на 86-й хвилині одержала право на перспективний штрафний. Вирок виконав Сергій Кучеренко, який майстерно перекинув стінку. Арбітр через численні зупинки додав вісім хвилин, але "Шахтар" не зумів врятувати гру.

Перемога дозволила "Оболоні" піднятися на сьоме місця. До речі, команда Сергія Ковальця у цьому чемпіонаті записала на свій рахунок дві перемоги над "Шахтарем", а також перемогу і нічию з київським "Динамо".

Чемпіонат України. 24 тур

9 квітня 2011. Донецьк. "Донбас Арена". 26 031 глядач. +6 градусів

"Шахтар" (Донецьк) - "Оболонь" (Київ) - 0:1 (0:0)

Гол: Кучеренко (86)

"Шахтар": Худжамов, Кобін, Ракицький, Кривцов, Шевчук (Срна, 46; Іщенко, 58), Гай, Віценець (Мхітарян, 46), Жадсон (к), Коста, Тейшейра, Едуардо

Запасні: П'ятов, Хюбшман, Фернандіньо, Морено

Головний тренер: Мірча Луческу

"Оболонь": Рибка (Березовський, 73), Лозинський (к), Слюсар (Кучеренко, 53), Худзік, Пластун, Б. Баранець (Путраш, 90 +5), Лупашко, Панас, Мандзюк, Кутас, Сапай

Запасні: Бондаренко, Мазуренко, Котенко, Ільків

Головний тренер: Сергій Ковалець

Попередження: Ракицький (16), Лупашко (21), Панас (29), Слюсар (47), Худзік (53), Кутас (55), Коста (74)

Вилучення: Панас (61)

Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)

Зараз ви читаєте новину «"Оболонь" завдала "Шахтареві" першої поразки на "Донбас Арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути