неділя, 21 липня 2013 13:02

Моледо і Соуза дебютували в "Металісті" з перемоги
30

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Харківський "Металіст" переміг київський "Арсенал" у матчі 2-го туру прем'єр-ліги України. Зустріч на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського закінчилася з рахунком 2:1 на користь гостей.

Харків'яни прибули на гру за півтори години до стартового свистка. Першим з автобуса вийшов головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич. Коуч здивував стартовим складом. В "основі" опинилися відразу два дебютанти — захисник Родріго Моледо та хавбек Дієго Соуза. Обидва новачки — бразильці.

"Для першого матчу вони зіграли непогано, - каже Мирон Богданович на післяматчевій прес-конференції. - Соуза тільки недавно прилетів. Ми пішли на такий ризик, адже скоро будемо грати в Лізі чемпіонів. Ми хотіли, щоб він зіграв сьогодні і в наступному матчі з "Іллічівцем". Команда має звикнути до нього, а він - до команди. Для першого разу він зіграв непогано. Моледо також добре себе проявив. У нього був непростий суперник — Володимир Гоменюк."

Подивитися матч прийшли 3 726 глядачів. З віп-ложі за грою спостерігали наставник молодіжної збірної України Сергій Ковалець у компанії колишнього гравця "Арсенала" і теперішнього агента ФІФА Івіци Піріча. Поруч сидів екс-наставник "канонірів" Олександр Заваров. Тепер він працює у тренерському штабі національної збірної України.

Наприкінці першого тайму "Арсенал" відкрив рахунок. Гол забив Володимир Гоменюк після прострілу Олександра Романчука з лівого флангу. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь господарів. Згадався минулий сезон. Тоді "каноніри" перемогли "Шахтар". Ця поразка стала єдиною для "гірників" у чемпіонаті України.

За три хвилини "Металіст" двічі забив "Арсеналу" і вирвав перемогу. Спочатку капітан харків'ян Хосе Ернесто Соса відновив рівновагу. З правого флангу прострілював Вільягра. Другий гол в активі Крістальдо. Аргентинський нападник вийшов на другий тайм замість Марлоса. "Арсенал" міг відігратися, але Гоменюк не кращим чином пробив з близької відстані.

Решту часу команди боролися у центрі поля. Гоменюк і Моледо навіть одного разу зчепилися, але футболістів швидко розняли. Арбітр Віталій Романов заспокоїв обидвох жовтими карточками. На 86-й хвилині "Арсенал" залишився у меншості через вилучення Олега Герасимюка. Футболіст отримав друге попередження.

"Арсенал" грамотно побудував гру від оборони. У першому таймі ми нічого не могли зробити - бракувало швидкості. У другому таймі на поле вийшов чистий форвард, і нам відразу стало легше. Він почав тиснути на захисників, і ми вчасно забили два м'ячі," - каже Мирон Маркевич.

Після фінального свистка "Металіст" майже у повному складі дякував своїм фанатам за підтримку.

Зазначимо, що на початку другого тайму вболівальники "Арсенала" вивісили банер "Поверніть нам ЦСКА".

Коли стадіон вже залишили останні глядачі, Олег Шелаєв та Андрій Березовчук вийшли на газон. Футболісти пробігли кілька кіл на одній половині поля.

Додамо, що 30 липня "Металіст" дебютує у Лізі чемпіонів. Харків'яни зіграють з грецьким ПАОКом у третьому кваліфікаційному раунді турніру.

Зараз ви читаєте новину «Моледо і Соуза дебютували в "Металісті" з перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути