середа, 15 квітня 2020 09:58

Чоловіки бояться купувати секс-іграшки - дизайнер Орнелла Остапенко

Автор: Тарас Подолян
  Секс-індустрія – це теж ціла сфера дизайну, в якій є свої конкурси і міжнародні нагороди - говорить Орнелла Остапенко
Секс-індустрія – це теж ціла сфера дизайну, в якій є свої конкурси і міжнародні нагороди - говорить Орнелла Остапенко

Дизайнер Орнелла Остапенко якийсь час працювала в секс-шопі. Про страхи і вподобання українців вона розповіла Gazeta.ua.

"У секс-шопі я працювала півроку по закінченню школи, щоб платити за оренду і навчання. Мої знання в цій сфері були незначними на той момент. За півроку роботи в секс-шопі я дізналася багато про стосунки людей і про комплекси в тому числі. Зрозуміла, що секс-індустрія – це теж ціла сфера дизайну, в якій є свої конкурси і міжнародні нагороди. Є дизайнери, які роблять арт-секс-іграшки, оздоблені стразами Сваровські чи золотом, у формі морозива чи кексика. Вони схожі на витвір мистецтва.

Чоловіки дуже бояться купувати собі будь-які секс-іграшки. Особливо виправдовуються, якщо купують щось пов'язане з масажем простати: кажуть, що лікар порадив або що це він не собі. Хоча це ж не моя справа. Але люди чомусь відчувають потребу виправдатися.

Траплялося, приходили пари, але купували одне, а потім жінка пізніше заходила сама і брала інше. При чоловікові їй було соромно визнати, що в нього щось не виходить в ліжку. Сама купувала якісь речі для себе, про які він не знав. Жінки часто бояться сказати чоловікам, що їм не подобаються ті інтимні стосунки, які в них є.

Я стільки варіантів назви вагіни почула за цей час. Наприклад, "білий лебідь", "манго". Чоловічий статевий орган називають ще "баклажанчик", - розповідає Орнелла.

Не знаю слова, яке б виражало соціальне схвалення жіночої сексуальної розкутості. Для чоловіків "мачо", "ловелас", "казанова", "плейбой", "альфа-самець". А що є для жінок? Хіба "серцеїдка"

Загалом, за її словами, українці звикли стримуватися і заздрити більш розкутим і відкритим.

"Зрозуміла, що не знаю слова, яке б виражало соціальне схвалення жіночої сексуальної розкутості. Для чоловіків "мачо", "ловелас", "казанова", "плейбой", "альфа-самець". А що є для жінок? Хіба "серцеїдка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим відрізняється секс у порно та реальному житті

Окрема проблема в Україні - знайти красиву білизну для жінок з більшими за розмірами.

"Проблема жінкам знайти панчохи на стегна об'ємом більші за 50 сантиметрів. Нам чомусь завозять тільки перший розмір – на дуже худих жінок, а жінкам з більшими формами такі панчохи перетягують ноги. У мене розмір М – найпоширеніший. Але більшість виробників, в яких я купую білизну, не шиють нічого більше за цей розмір. В Україні переважна більшість жінок мають більші розміри. Це дискримінаційна річ. У Британії шиють красиві панчохи на жінок будь-яких об'ємів і віку. Останнім часом я помічаю дуже мало худих жінок в британській рекламі. Там навпаки багато жінок більших за 52 розмір. У тій білизні вони виглядають красиво і еротично", - підкреслила дизайнерка.

За словами засновника першого українського секс-шопа Тетяни Юрченко, лідерами рейтингу продажів є вібратори і фалоімітатори. За 20 років вибір секс-гаджетів став набагато ширше: виробники пропонують вібратори самих різних форм і виготовляють їх вже з більш реалістичних матеріалів. З кожним роком моделі інтим-іграшок стають ще більш технологічні - тепер уже нікого не здивуєш управлінням секс-гаджетами зі смартфона. У 2018 році вібратори і фалоімітатори, як і 20 років тому, залишаються лідерами продажів, при цьому серед українців найпопулярніші розміром 18 см, а довжина найбільшого екземпляра, який купили, склала 90 см.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки бояться купувати секс-іграшки - дизайнер Орнелла Остапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути