Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 00:15

Показали, як живуть переселенці у Межигір'ї

Показали, як живуть переселенці у Межигір'ї
Разом із дітьми у Межигір'ї живе близько 300 переселенців. Приблизно 40 із них – мусульмани. Фото: Радіо Свобода

Близько 300 переселенців працевлаштувалися та мешкають у колишній резиденції Віктора Януковича "Межигір'я".

Мама чотирьох дітей Вікторія з Донецька разом з чоловіком живе у "малосімейці" з однією кімнатою, кухнею та санвузлом, , розповідає radiosvoboda.

Централізованого опалення немає, тому родина використовує електричні обігрівачі. У квартирці вже була деяка побутова техніка, зокрема пральна машина. Фарбували стіни, класти плитку довелося власноруч. За три роки сім'я жодного разу не поверталася в Донецьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошей на футбольні поля виділили більше, ніж на допомогу переселенцям

"У Межигір'ї пішли парковими співробітниками. Попри те, що вища юридична освіта є, але довелося. В чоловіка також вища освіта. Ви знаєте, навіть не постало питання, тому що треба було виживати", – розповідає Вікторія. Зараз жінка у декретній відпустці, а її чоловік знайшов іншу роботу.

Ззовні будинок, де живе Вікторія та інші переселенці, більше схожий на маєток. За словами координатора переселенців Гайде Різаєвої, споруду звели спеціально для "кишенькових" журналістів Януковича. Саме тому в будинку дуже добре налагоджена система вай-фай та інші зручності. В інших будинках раніше мешкали численні робітники паркового комплексу.

"Межигір'я" — колишня резиденція екс-президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району на Київщині.
За функціонуванням резиденції стежать активісти ГО "Межигір'я". Комплекс нині – на самозабезпеченні. Основні надходження – це гроші туристів.

За словами заступника коменданта, усі прибутки йдуть на утримання території та зарплатню працівникам. Вхід на територію коштує 100 гривень; екскурсія – 150 гривень з однієї людини.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як живуть переселенці у Межигір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути