Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 09:35

Переселенців навчають робити керамічні вироби

Автор: vchasnoua
  Переселенців навчають робити керамічні вироби та дають роботу
Переселенців навчають робити керамічні вироби та дають роботу

Усіх охочих переселенців працевлаштовують на роботу у керамічне підприємство в Слов'янську. Вони змінюють професії та з нуля навчаються ремеслу.

2014 року, коли бойовики окупували Слов'янськ, керамісти закрити виробництво. Після звільнення міста колектив почав відновлювати підприємство. На роботу беруть навіть без досвіду роботи, повідомляє vchasnoua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 80% переселенців не повернуться на Донбас

"Ми звернулися в центр зайнятості, - розповідає юрист підприємства В'ячеслав Зіньковський. – Сказали, щоб надсилали до нас усіх переселенців і воїнів АТО. Ми можемо навчити будь-яку людину працювати. Всіх вчили, хоча до цього ні один переселенець не стикався з керамічною справою".

Зараз на керамічному підприємстві в Слов'янську трудиться 25 переселенців з Донецька, Єнакієвого, Горлівки і прифронтових сіл.

Найбільш ходова продукція - патріотична чашка в жовто-синьому кольорі з тризубом. Випускати її стали одразу після окупації Слов'янська і відновлення виробництва. Гроші, виручені від продажу, йдуть на допомогу іншим переселенцям та бійцям АТО.

Автор: vchasnoua
  Гроші за кожну патріотичну чашку передають на потреби бійцям АТО
Гроші за кожну патріотичну чашку передають на потреби бійцям АТО
Кандидат технічних наук Оксана Русанова з Донецька влаштувала на роботу 5 переселенців у Дитячий науковий клуб "ДНК". Його заснувала після переїзду у Запоріжжя.
Зараз ви читаєте новину «Переселенців навчають робити керамічні вироби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути