середа, 05 квітня 2017 09:41

Художник-переселенець показав російсько-українську війну
7

Відкриття виставки художника-переселенця Петра Антипа
Фото: facebook.com
Відкриття виставки художника-переселенця Петра Антипа
Відкриття виставки художника-переселенця Петра Антипа
Відкриття виставки художника-переселенця Петра Антипа
Відкриття виставки художника-переселенця Петра Антипа

У Національному музеї Тараса Шевченка відкрили персональну виставку художника-переселенця Петра Антипа "Амазонка - богиня степу".

Він покаже створені на Донбасі довоєнні роботи. А також нові скульптури і картини, що з'явилися після вимушеного переїзду до Києва 2014 року, передає "Вчасно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця малює унікальні картини праскою

Сучасна російсько-українська війна відгукнулась у картинах митця насиченим червоним колоритом. Пізніше вилилась в епічну оповідь про нездоланних войовниць.

"Образ амазонки виник у творах Петра Антипа на початку 2010 року, як у передчутті майбутніх подій у країні. Після 2014 року він еволюціонував від переживання особистісної трагедії у картині "Пентесилея, Ахіллес і Терсіт" (2012) до узагальненого образу власниці степу. Недарма в інтерпретації автора вона - богиня", - коментує роботи майбутньої експозиції мистецтвознавець Марина Стрельцова.

Виставка триватиме до 20 квітня 2017-го.

Петро Антип відомий, як автор пам'ятника засновнику Горлівки інженеру Петру Горлову. Його роботи зберігаються в українських музеях і закордонних колекціях. Навесні 2014 року в Горлівці, де жив художник, почали полювати на українських патріотів. Син чоловіка потрапив у полон. Бізнес забрали бойовики. Митець із родиною переїхав до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Художник-переселенець показав російсько-українську війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути