понеділок, 11 вересня 2017 15:16

Чим закінчився шкільний скандал зі цькуванням донецьких переселенців

Чим закінчився шкільний скандал зі цькуванням донецьких переселенців
Про цькування сім'ї переселенців стало відомо в Ужгородській міськраді Фото: eplika.in.ua

В Ужгороді отримав продовження скандал навколо сім'ї переселенців із Донецька, які намагалися влаштувати дочку в місцеву "елітну" школу "Престиж".

Завдяки резонансу про цькування сім'ї переселенців стало відомо в Ужгородській міськраді. Директора і вчителя школи "Престиж" вирішили притягнути до дисциплінарної відповідальності, пише сайт "Вести".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сина загиблого військового заборонили вітати на 1 вересня

Директор школи "Престиж" Наталія Гриценко запевняє, що поведінка батьків для неї також стала шоком.

"Поведінка батьківського комітету мене обурила. Із ними на початку були проведені бесіди - якщо допомагають, то за бажанням. Але коли я побачила це відео, у мене просто не було слів. Учителю оголосять догану. Потреби купувати якісь парти і шафки у нас не було - батьки планували облаштувати зону для розвивальних ігор. Але у нас є діти із соціально незахищених сімей, які не здають гроші. І від них ніхто не вимагає. Це поодинокий випадок, який, на жаль, стався", - сказала Гриценко.

За її словами, дівчинка в школу так і не прийшла, хоча досі у ній значиться.

"У школі така практика, що директор каже - потрібні шафки або парти. А гроші, абсолютно не криючись, вимагають голови батьківського комітету, - розповів адвокат постраждалої сім'ї Дмитро Коробко. - Коли батьки сказали, що не здаватимуть гроші, їм відповіли: "Значить, для вашої дочки заб'ємо гвоздик, щоб вішала на нього одяг, по килимах нехай не ходить і займатиметься стоячи".

Батьки учнів першого класу влаштували цькування сім'ї переселенців. Спочатку оголосили, що потрібно здати 2500 грн на ремонт і меблі. Загалом - 97 тис. грн з класу. Також вимагали 400 грн на зошити.

Сім'я відповіла, що заплатити не може. До того ж вважає такі побори корупцією, бо, за законом, ремонтом і меблями школу забезпечує держава. Після відмови, один з батьків "активу" класу згадав, що сім'я з Донецька. Назвав сепаратистами, які говорять "псячою мовою". До батька першокласниці лізли битися, а місцевий пішов у поліцію "писати заяву на сепаратистів".

Зараз ви читаєте новину «Чим закінчився шкільний скандал зі цькуванням донецьких переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути