четвер, 19 липня 2018 09:08

Жодних SMS: Instagram створить нову систему захисту

Жодних SMS: Instagram створить нову систему захисту
Instagram створить нову систему захисту. Фото: hit.media

У соцмережі Instagram з'явиться двофакторна аутентифікація без SMS, оскільки попередню систему перевірки акаунту зловмисники швидко навчилися обходити.

Слабким місцем старого способу стала прив'язка до номера телефону, пише gagadget.com

Зібравши деяку інформацію про жертву, зловмисники телефонують до служби підтримки оператора, повідомляють про втрату SIM-карти під виглядом потерпілого абонента та просять перепризначити номер на нову сімку, а отримавши контроль над номером телефону, хакери використовують його для відновлення паролів у онлайн-сервісах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ваші листи можуть читати: сервіс Gmail потрапив у скандал

Порушників цікавлять не лише дані банківських карток і гаманців з криптовалютами. На чорному ринку також цінуються Instagram-акаунти з коротким або гарними назвами. До прикладу, Рейчел Естлунд з Солт-Лейк-Сіті втратила свій аккаунт @Rainbow і поки не змогла його повернути.

В Instagram заявили, що працюють над вирішенням цієї проблеми. Нещодавно у мережі з'явилися скріншоти нового меню двофакторної аутентифікації. На оприлюднених кадрах можна побачити опцію входу за допомогою генераторів кодів на кшталт Google Authenticator або Authy та жодних SMS.

Компанія Facebook готує до виходу Lite-версію додатку Instagram. Вона розрахована на тих, хто користується бюджетними пристроями із невеликим об'ємом вбудованої пам'яті та малим мобільним трафіком. Розмір програми становить 573 Кбайт, у ній немає реклами, Direct-повідомлень і можливості завантажувати відеоролики.

Зараз ви читаєте новину «Жодних SMS: Instagram створить нову систему захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути