середа, 19 вересня 2018 13:27

Захистить від підробок - українці розробили унікальну систему

Захистить від підробок - українці розробили унікальну систему
Українська IT-компанія розробила систему захисту товарів від підробок. Фото: pixabay.com

Українська IT-компанія розробила систему захисту товарів від підробок.

Підключившись до системи, виробники товарів матимуть можливість маркувати кожен товар унікальним цифровим кодом, який містить усю інформацію про походження товару, передає "День".

"Система об'єднує дані кожного товару в єдину базу і відкриває їх будь-якому користувачеві, який завантажить на свій гаджет додаток. Активувавши його на смартфоні, покупець зможе сканувати товари прямо в магазині й миттєво отримувати інформацію, чи є товар оригінальним", - каже представник компанії-розробника Олександр Поліщук. - "Усі дані кожної одиниці товару захищені. Кожен код OnlyOriginal унікальний, що унеможливлює копіювати це маркування, як відбувається з етикетками та акцизними марками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український стартап вразив німецьких інвесторів

Для підключення до системи автоматичної ідентифікації оригінального товару необхідно придбати ліцензію у розробника і здійснити інтеграцію між програмними комплексами виробника та системою OnlyOriginal.

За словами розробників, впровадження системи OnlyOriginal забезпечить виробникові повну прозорість і контроль логістики продукції. До системи також може підключитися будь-яка компанія-дистриб'ютор, яка імпортує продукцію і зацікавлена захистити товар від підробок.

"Ми бачимо майбутнє цієї системи як інфраструктури, яка зробить фальсифікацію товарів економічно нерентабельною і змінить принципи роботи всього ринку товарів повсякденного попиту в Україні", - додав Поліщук.

Українська компанія Effa ввійшла до п'ятірки кращих стартапів світу в сфері клімату на конкурсі в Німеччині. Українці презентували одноразову зубну щітку, виготовлену з переробленого паперу та екологічно чистих матеріалів, які не наносять шкоди природі.

Зараз ви читаєте новину «Захистить від підробок - українці розробили унікальну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути