вівторок, 03 березня 2020 14:42

Xiaomi Redmi Note 8: плюси бюджетного смартфона

За даними аналітичної компанії Canalys, саме бюджетний Xiaomi Redmi Note 8 став найпопулярнішим смартфоном на базі Android в кінці 2019 року. Так, гаджет зайняв перше місце в четвертому кварталі з глобальних продажів. Які переваги виділяють саме цю модель серед конкурентів і чому її варто купити - читайте в матеріалі.

  Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року
Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року

У рейтингу від Canalys п'ятірку кращих зайняли продукти від Apple: iPhone 11, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone XR, iPhone 8. А Xiaomi Redmi Note 8 посів перше місце серед найбільш продаваних Android-телефонів. За ним розмістилися: Samsung Galaxy A10s, Galaxy A20s, Galaxy A30s, Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Які ж функціональні особливості підняли Xiaomi Redmi Note 8 в топ смартфонів на базі Андроїда?

Властивості екрану

У смартфона великий IPS-екран - 6,3-дюйма - і роздільна здатність FullHD + (2340x1080). Цифрове калібрування заводу можна виправити в налаштуваннях. Рамки навколо дисплея досить тонкі. Також є каплевидний виріз для фронтальної камери, який при бажанні можна приховати програмно. Так ви отримуєте 90% передньої панелі для роботи. Яскравості більш ніж достатньо навіть при сонячній погоді. Але автояскравість не функціонує належним чином, тому краще її відключити. Над дисплеєм зліва знаходиться зручний індикатор повідомлень.

  Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року
Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року

Камера

Основна камера має чотири модулі: головний об'єктив з 48 Мп, ультраширококутний сенсор з 8-мегапікселямі, модуль для ефекту глибини з 2 Мп і сенсор для макрозйомки з 2 Мп. Знімки вийдуть ще більш приголомшливими, якщо ви встановите Google Camera від Note 7.

Фазовий автофокус, а також світлосила f/1,8 головного модуля дозволять зняти фото високої роздільної здатності та записати відео 4K. Ви отримаєте чіткі фотознімки з найдрібнішими деталями при денному світлі і навіть вночі.

З ширококутним сенсором можна створювати фото з оглядом в 120 °. Панорами, великі компанії і пейзажі підвладні цьому об'єктиву.

Фронтальна 13 Мп камера дозволить зробити яскраві Селфі.

Мінусом можна назвати тільки опуклу камеру, навколо якої постійно збирається пил. Але це особливість не тільки цього телефону, а цілого ряду смартфонів з подібним дизайном. Оскільки в тонкий корпус неможливо помістити хорошу оптику, виробник вдається до такого рішення.

  Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року
Xiaomi Redmi Note 8 - найпопулярніший смартфон на базі Android в кінці 2019 року

Продуктивність

Мікросхема Snapdragon 665 має 2 ГГц максимальної частоти і 4 гігабайти оперативної пам'яті. Ці характеристики дозволяють отримати швидкий відгук на команди в стандартних додатках і навіть іграх. Є сканер відбитків, який миттєво спрацьовує, а також розблокування особою.

Автономність

Хоча ємність не феноменальна, але акумулятора смартфона в 4000 мАг вистачає на повноцінний день роботи. У комплекті йде швидка 18 Вт зарядка. Заряду вистачає на день при 6-7 годинах безперервної роботи.

Звучання

У смартфона є сверхлінейний динамік. Smart PA підсилює аудіо, роблячи звук чіткіше і голосніше навіть в навушниках.

Матеріал та форма корпусу

Пластикова рамка, скло з двох сторін, приємний матеріал, не слизький - це все опис корпусу Xiaomi Redmi Note 8. Смартфоном зручно користуватися, тримати в руці. З мінусів - мазка задня панель, на якій постійно видно відбитки пальців.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi Redmi Note 8: плюси бюджетного смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути