вівторок, 01 серпня 2017 16:54

"ВКонтакте" краде дані про користувачів

"ВКонтакте" краде дані про користувачів
Мобільний додаток "ВКонтакте", який віднедавна заборонений в Україні, збирає і передає дані про користувачів, інтернет-компанії, яка його розробила. Фото: vedomosti

Мобільний додаток "ВКонтакте", який віднедавна заборонений в Україні, збирає і передає дані про користувачів, інтернет-компанії, яка його розробила.

Крім інформації про пристрій і операційну систему додаток передає компанії "ВКонтакте" перелік встановлених користувачем програм, дані про місцезнаходження та список точок доступу мереж Wi-Fi.

Про це повідомляє видання "Ведомости" з посиланням на програміста із Санкт-Петербурга Владислава Велюга, який проаналізував роботу додатку.

Прес-секретар "ВКонтакте" Євген Красніков каже, що соцмережа ніколи не приховувала, що збирає такі дані для реклами, оптимізації рекомендацій та поліпшення персональної видачі контенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft запропонувала хакерам $250 тис.

Представник компанії-власника Mail.ru Group повідомив, що дані збирає модуль мобільної аналітики myTarget і він є загальнодоступним. Наприклад, ідентифікаційний номер мобільного телефону потрібен для верифікації користувача і відсіювання ботів, тип з'єднання - для аналізу поведінки програми на різних типах з'єднання (Wi-Fi /мобільна мережа).

MyTarget відправляє дані на сервери Mail.ru Group для обробки й аналізу, потім повертає зашифровані звіти компанії "ВКонтакте".

Красніков уточнив, що з юридичного погляду дані, які збирає соцмережа, не є персональними.

Зараз ви читаєте новину «"ВКонтакте" краде дані про користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути