середа, 25 вересня 2013 12:33

Вітражі на стелі і антикварні меблі - величний готель у Петербурзі
24

Фото: Фото: kayrosblog.ru

Перед вами знаменитий готель "Європа" в Петербурзі.

Цю будівлю в еклектичному стилі було відкрито як готель 28 січня 1875 року. На початку 20-го століття тут проводилася реставрація головних сходів, холу, читальні (Лидваль Ф. І.). Пізніше, в роки революції, він називався " Будинок радянських службовців", потім був дитячим притулком. До 1935 року була спланована система однакових номерів, а в часи блокади Ленінграда 1941 -1945рр., Готель " Європа " став шпиталем на 1300 ліжок. Готель "Європа" був повністю відновлений ??тільки до 2008 року. У ньому розьашувалось 275 розкішних номерів, обставлених розкішними антикварними меблями. Також є поверх під назвою "історичний" , на якому розташовані номери пов'язані з її історією. Є, наприклад, номер, присвячений Ф. М. Достоєвському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Величезний басейн та кам'яні стіни - шикарний готель на вершині скелі в Італії

За довге існування готелю в ньому зупинялися П. І. Чайковський, І. С. Тургенєв, І. К. Айвазовський, А. В. Луначарський, В. В. Маяковський, А. М. Горький, В. Е. Мейєрхольд, З.С. Прокоф'єв, Д. Д. Шостакович, І. О. Дунаєвський, І. Ф. Стравінський, К. Г. Паустовський, К. Дебюссі, І. Штраус, шведський король Густав V, Г. Уеллс, Б. Шоу.

З 1991 року готель "Європа" перейменовано в "Гранд -готель Європа", а в листопаді 2009 названий самим розкішним готелем світу за версією World Travel Awards у Лондоні .

Зараз ви читаєте новину «Вітражі на стелі і антикварні меблі - величний готель у Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути