понеділок, 04 червня 2018 11:12

Вірус вразив тисячі комп'ютерів у всьому світі

19 років тому, 4 червня 1999-го, вперше виявили комп'ютерний вірус Worm.ExploreZip. Його створили в Ізраїлі.

Вірус заразив кілька тисяч комп'ютерів по всьому світу. Залишив тисячі користувачів без електронних комунікацій.

Worm.ExploreZip - це черв'як, який містить шкідливе завантаження. Черв'як використовує Microsoft Outlook, Outlook Express або Exchange.

Автор: medium.com
 

Заражену програму поширюють електронною поштою з текстом: "Вітаю! Я отримав вашу адресу електронної пошти. Я надішлю вам відповідь якомога швидше. До цього погляньте на прикріплені документи. До побачення!"

Лист приходить у відповідь на реальні повідомлення. Вірусне послання містить файли. Вони упаковані програмою-архіватором ZIP. Коли користувач намагається розархівувати файли, програма видає повідомлення про помилку і заражає комп'ютер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірус CopyCat: як вберегти свій телефон

Вірус проникає в пам'ять. Знаходить мережеві адреси і розсилає за ними інфіковані копії. Програма псує дані на жорсткому диску, уповільнює роботу сервера, руйнує базову систему введення і виведення. Це унеможливлює завантаження комп'ютера.

Торік у червні хакерську атаку почав вірус Petya. Серед жертв вірусу - банківська система, підприємства інфраструктури, ЗМІ, автозаправки, магазини тощо. Пізінше пристрої із системою Android атакував вірус CopyCat. Жертвами атаки стали понад 14 млн користувачів у всьому світі. Вірус поширюють за допомогою ММС-повідомлень та реклами. Розробники програми збагатилися на $1,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Вірус вразив тисячі комп'ютерів у всьому світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути