четвер, 07 листопада 2013 12:47

Вінницька художниця прикрасила стіни під'їзда мальовничими пейзажами
29

Фото: Фото: Анна Бова

Пейзажі України, Франції, Японії та Італії намалювали  на стінах  під'їзду мешканці дому по вулиці Зодчих, 7 у Вінниці. Ще на стінах розвішали картини у дорогих рамах. На вікна  - фіранки. На кожному поверсі поставили вазони.

"Я багато разів розмальовувала стіни у квартирах. Але у під'їзді це перший будинок, і запевняю, що у Вінниці він єдиний. Робила не те, що модно, а те, що мені подобається, і те, що я може зробити гарно,  -  розповідає про роботу художниця Наталя Бовіна, 43 роки. - Такі малюнки на стінах можуть  слугувати і  20 років, навіть якщо їх митимуть побутовою хімією. Ми взяли найкращі, самі стійкі фарби, малюнки покрили лаком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішний декор та запаморочливі види - двоповерхова квартира на березі Атлантичного океану

Пейзажі у під'їзді вирішила зробити голова об'єднання співмешканців багатоповерхового будинку Тетяна Тетерук.

"Жить із советскими панелями не затишно, тому зібрали загальне зібрання. Спочатку думали поклеїти фотообої, але їх можуть спалити. Тому й найняли художницю, щоб зробила малюнки, - показує пейзажі голова ОСББ Тетяна Миколаївна, 59 років.  - Спочатку я зробила на своєму поверсі. Вирішила, що  заплочу  свої гроші, і нічим не ризикуватиму. Художниця зробила нам лелек. Потім решта мешканців  замовили  малюнки на своїх прольотах. Перед тим самі  готували стіни для розпису - штукатурили та білили".
На кількох прольотах під'їзду  мешканці повісили картини.

"В нас живуть араби, італійці. Є афганці, тому й такі різнопланові пейзажі. Кожен обирав на свій смак. Одна родина віддала картини у дорогих рамах. Десь клуб розвалився, а картини залишилися. Всі вазони  на площадках також  з дому. А на фіранки для вікон ми скидалися, купували самі дешеві. Тепер з навколишніх будинків мешканці  також задумали зробити картини у під'їздах".

Зараз ви читаєте новину «Вінницька художниця прикрасила стіни під'їзда мальовничими пейзажами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути