вівторок, 04 квітня 2017 21:57

Видовищні танкові навчання зняли з дрона
5

Танкові роти провели навчальні стрільби
Фото: 4к Аерозйомка/Артем Гребенюк

В мережі опублікували відео з дрона видовищних танкових навчань на Харківщині.

Тренування проходять на полігоні в селі Клугино-Башкирівці. Тут дислокується військовий гарнізон 92-ї окремої механізованої бригади.

Танкові роти провели навчальні стрільби та потренувались на вправність маневрування бойовими машинами Т-64.

92-га ОМ бригада була одним з останніх резервів ЗСУ і зберігалася для оборони Харківського напрямку від можливого російського вторгнення. Криза українських сил в зоні АТО змусила, зрештою, задіяти і її. Бойова група 92-ї окремої механізованої бригади була висунута з Чугуєва в район АТО 23 серпня 2014 року, де брала участь у найзапекліших боях упродовж трьох років війни й стала легендарною через відвагу бійців бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія США найпотужніша в світі. Україна на 30-му місці - рейтинг

Танк Т-64 — сімейство основних бойових танків третього покоління, що випускалися серійно в СРСР з 1963 по 1987 рік. За цей час було створено близько трьох десятків різних модифікацій танка. Роботи над створенням нового танку розпочались в Харкові в 1951 році під керівництвом Олександра Морозова. Перша модифікація — "середній танк Т-64" (об'єкт 432) була прийнята на озброєння в січні 1967 року, модифікація Т-64А (об'єкт 434) стала першим основним бойовим танком Радянського Союзу. Через високу секретність танки Т-64 Радянський Союз на експорт не постачав, і в збройних конфліктах вони участі не брали. Проте, в першу чергу, танки Т-64 всіх модифікацій надходили на озброєння танкових підрозділів Радянської армії, дислокованих в Групі радянських військ в Німеччині. Навіть на військових парадах в Москві танки Т-64 брали участь лише один раз — 9 травня 1985 року. Бойове хрещення відбулось вже після розпаду Радянського Союзу — в боях за місто Бендери під час Придністровського конфлікту в 1992 році. Нині активна модернізація Т-64 здійснюється в інтересах Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Видовищні танкові навчання зняли з дрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути