четвер, 18 лютого 2016 12:57

Вчені примусили пінгвінів бігати по біговій доріжці

Вчені примусили пінгвінів бігати по біговій доріжці

Біологи Франції і Великобританії примусили королівських пінгвінів бігати по біговій доріжці, щоб порівняти їх та огрядних людей. Учених цікавило, яким чином позначиться на ході тварин збільшення їх маси тіла.

Як повідомляє Science News, дослідження необхідно для розуміння міграції пінгвінів на берег після годування, яке супроводжується голодуванням до одного місяця.

В експерименті вчених взяли участь 10 самців королівських пінгвінів різної ваги. На початку і в кінці дослідів їх змушували переміщатися по біговій доріжці зі швидкістю 1,4 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінгвіни, кава і консерви — у Києві відкрили виставку "Українська Антарктида"

Виявилося, що центр ваги вгодованих пінгвінів зміщується вперед, що призводить до їх більшої нестійкості (як і в огрядних людей). Протягом двох тижнів дієти маса жирової тканини тварин знизилася на 2,2 кг (з 13,2 до 11 кг). При цьому частота кроків тварин на біговій доріжці не змінювалася.

Королівські пінгвіни мешкають у південній півкулі на субантарктичних островах. Світова популяція тварин оцінюється двома мільйонами особин. Після годування рибою і набору маси тіла королівські пінгвіни мігрують вглиб острова. За цей час тварини втрачають вагу і голодують. Подорож може тривати від тижня до місяця.

Нагадаємо, пінгвіни в Антарктиді помирають від голоду через айсберг.

Зараз ви читаєте новину «Вчені примусили пінгвінів бігати по біговій доріжці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути