вівторок, 26 січня 2016 10:31

Вчені оголосять про початок глобальної катастрофи

Вчені оголосять про початок глобальної катастрофи

Вчені, які займаються розрахунком часу на "Годиннику судного дня", оголосять 26 січня, чи наблизилося людство до глобальної катастрофи. Про це повідомляє Associated Press.

Очікується, що в новому випуску журналу Чиказького університету "Bulletin of Atomic Scientists" опублікують положення хвилинної стрілки годинника, яка вимірює ймовірність глобальних катаклізмів.

Минулому року вчені вже перевели хвилинну стрілку з без п'яти хвилин північ на без трьох хвилин північ, назвавши зміну клімату, модернізацію ядерної зброї, роздуті ядерні потенціали в якості "загроз існуванню людства".

Положення хвилинної стрілки оцінюється кожен рік. Раніше вона не тільки залишалася на одному місці, але й могла йти в протилежному напрямку. Так, наприклад, після переговорів 2010 року між США і Росією щодо ядерної зброї, а також завдяки угоді про боротьбу зі зміною клімату, хвилинну стрілку перевели з 11.55 на 11.54.

Ближче до півночі хвилинна стрілка була в 1953 році, коли Радянський Союз випробував водневу бомбу, за чим послідували і випробування цієї зброї з боку США. Тоді лише дві метафоричні хвилини відокремлювали людство від глобального взаємного знищення.

Нагадаємо, вчені довели, що людський мозок здатний вмістити в себе весь інтернет .

Зараз ви читаєте новину «Вчені оголосять про початок глобальної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути