понеділок, 20 березня 2017 18:33

В умовах бою використали ракету нового покоління

В умовах бою використали ракету нового покоління
Ізраїль вперше застосував в бойових умовах систему ПРО "Хец". Фото: Defence.Ru

У бойових умовах Ізраїль застосував систему протиракетної оборони "Хец". Це перший випадок бойового застосування комплексу, який входить в ізраїльську систему ПРО.

За допомогою "Хец" військовим вдалося збити зенітну ракету. Її випустили сирійці по ізраїльських літаках. Ракета С200 впала на території Йорданії, повідомляє 24tv. Дві інші не вразили цілі та впали на території Ізраїлю.

В армійській прес-службі підтверджують, що інцидент пов'язаний зі спрацьовуванням сирен в Йорданській долині. Крім того, вибухи чули вночі в Єрусалимі, Модіїні, Юдеї і Самарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія відмовилась від російських літаків на користь українських

Розробкою "Хец" займається ізраїльська оборонна компанія Israel Aerospace Industries та амениканська корпорація Boeing. У січні цього року на озброєння ізраїльської армії надійшли ракети нового покоління "Хец 3". Їх головна відмінність від попередніх - дальність дії. "Хец 3" здатні перехоплювати балістичні ракети на висоті 100 км. Вони здатні збивати супутники на навколоземній орбіті. Ще одна особливість - боєголовка. Протиракета оснащена кінетичною боєголовкою. Вона влучає в цілі не за допомогою підриву бойової частини, а прямим ударом.

Зараз ви читаєте новину «В умовах бою використали ракету нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути