середа, 24 квітня 2019 12:00

В Україні встановили обладнання для інтернету 5G

Автор: Прес-служба Київстар
  Базова станція для мереж 5G
Базова станція для мереж 5G

Мобільний оператор "Київстар" встановив у Києві для тестування базову станцію для мереж 5G.

Нове обладнання розмістили поблизу Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Воно дозволяє збільшити ємність одного LTE-стільника до 6,5 раза.

"Базова станція, обладнана за новою технологією Massive MIMO — багатопроменева активна антенна система. Встановлена для тестування у мережі "Київстар" біля Національного технічного університету", — повідомляють у прес-службі "Київстару"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували рейтинг найгірших паролів

Massive MIMO — це ключова технологія для мереж 5G зв'язку. Завдяки їй можна отримати більшу швидкість бездротової передачі даних. Також є надійність з'єднань завдяки більшій кількості антен на базовій станції.

"Базова станція використовує вбудовану антену з 32 прийомопередавачами. Вони працюють одночасно. Це дозволяє сформувати багато цифрових потоків і збільшити ємність базової станції", — кажуть у компанії.

Після того, як завершать реєстрацію та сертифікацію нового обладнання, у компанії планують впроваджувати його у місцях із високою концентрацією мобільного трафіку. Такими місцями є стадіони, концертні майданчики і місця проведення масових заходів.

Завдяки розвитку мереж LTE попит на високошвидкісний мобільний інтернет виріс за останні роки. Так, у 2015-2018-х обсяги дата-трафіку в мережі "Київстар" зросли на 1500%. А у березні 2019-го абоненти використали більше мобільного інтернету (45 Петабайтів), ніж за весь 2016 рік.

Зараз ви читаєте новину «В Україні встановили обладнання для інтернету 5G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути