Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 15:15

В Україні створили QR-паспорт для домашніх улюбленців
6

Презентація QR-паспорту для домашніх тварин
Фото: Соломія Цура
Презентація QR-паспорту для домашніх тварин
Презентація QR-паспорту для домашніх тварин
Презентація QR-паспорту для домашніх тварин
Презентація QR-паспорту для домашніх тварин

13 листопада в київському Палаці культури Куренівка представили QR-паспорт для домашніх тварин.

Пристрій складається з металевого жетону з унікальним QR-кодом. Він з'єднаний з цифровим профілем тварини на онлайн-платформі Animal ID. На ній вдалося об'єднати всі необхідні дані про домашнього улюбленця: щеплення, ідентифікаційний код, родовід і додаткову інформацію для ветеринарів, кінологів чи муніципалітетів.

"Якщо раптом ваша тварина загубилася, то людині, яка її знайшла достатньо відсканувати QR-код. У такий спосіб вона з легкістю може перейти на особисту сторінку як власника, так і домашнього улюбленця. Після вона матиме змогу дуже просто сконтактуватися із господарем і передати загублену тварину додому, - розповідає співзасновник міжнародного проекту Animal ID Василь Дуб. - Також в "хмару" можна завантажити необмежену кількість документів, щоб завжди мати їх під рукою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пухнастий Сальвадор Далі: песик народився з вусами, як у знаменитого художника

Дані Animal ID об'єднані з Європейською асоціацією баз даних тварин. Користувачами платформи є: муніципалітети 20 міст України, ветеринарні клініки, притулки, кінологічні клуби та спілки, розплідники тварин та власники тварин у 15 країнах Франції, Німеччині, Великобританії, Нідерландів, Австрії, Польщі, Угорщини тощо.

"Кожний другий безпритульний собака раніше мав власника, - говорить засновник та CEO міжнародного проекту Animal ID Віктор Копач. - Ми розробили рішення, яке, з одного боку, допомагає розв'язати проблему безпритульних тварин, а з іншого - забезпечити власникам швидке повернення додому втрачених улюбленців".

Замовити QR-паспорт можна на платформі Animal ID. Вартість жетону становить від 99 до 149 грн. Половина суми йде на підтримку притулків для тварин. Одна людина може мати кілька QR-паспортів, приєднаних до одного профілю улюбленця. Дизайн жетона можна вибирати індивідуально. Наразі проект об'єднує понад 120 тис. власників ідентифікованих тварин у всьому світі.

Український стартап Animal ID - міжнародна онлайн-платформа заснована у 2011 році як громадська організація для допомоги безпритульним і домашнім тваринам в Україні і світі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили QR-паспорт для домашніх улюбленців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути