Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2016 19:05

Українська кіберполіція знешкодила велику мережу ботів

Українська кіберполіція знешкодила велику мережу ботів

Українська кіберполіція знешкодила велику мережу заражених серверів, які тривалий час функціонували на території України. З них відбувалося управління і координація спам-розсилок через зламані сервери великої кількості приватних українських і закордонних компаній. Сервери заразили шкідливою програмою Linux / Mumblehard.

Як йдеться у звіті кіберполіції, кількість заражених серверів, які перебували в управлінні спам-мережі, становила близько 4 тис. (33 з них в Україні), і знаходилися вони в 63 країнах світу.

У зону ризику, як правило, потрапляли серверів із загальним хостингом, де один або декілька сайтів побудовані на CMS Joomla.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Google Play видалили пропагандистський додаток бойовиків "Талібан"

Завдяки Linux / Mumblehard зловмисники отримували бекдор на серверах і могли віддалено виконувати команди, отримувати несанкціонований доступ до оброблюваної на них інформації і використовувати їх обчислювальні ресурси.

Сервер управління бот-мережею Mumblehard знаходився в одній з областей на півдні України, але адмініструвався з Росії. Нині мережа на території України ліквідована, але організаторів бот-мережі досі не спіймали. В Україні вдалося затримати лише технічний персонал.

Нагадаємо, хакери подарували Україні "перемогу", зламавши сайт бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Українська кіберполіція знешкодила велику мережу ботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути